Header Ads

Cilt bakımı ve yağlar hakkında

Softem Marka Müdürü Elçin Demir, cilt bakımı’nda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Demir, doğal yöntemlerle yapılan, cilde zarar vermeyecek yağların kullanılması gerekliliğine dikkat çekti.


Softem Marka Müdürü Elçin Demir, cilt bakımı’nda dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. İnsanların güzel bir görünüme sahip olmak için avuç dolusu para harcadığını ve birçok sıkıntıyı göze alarak güzelleşmeye çalıştıklarını söyleyen Demir, “Sağlıklı, temiz ve güzel görünümlü bir cilde ve yüze hepimiz sahip olmak isteriz elbette. Peki bu kadar masraf, zaman kaybı ve sıkıntı çektikten sonra arzu edilen sonuca ulaşılıyor mu? Uygulamanın yan etkileri var mı? Hem sağlığımız, hem de bütçemiz açısından bunların hepsi çok önemli. Cilt bakımında dikkat edilecek konuların en önemlisi; şüphesiz doğal yöntemlerle yapılan, maksimum fayda sağlayan, cildimize zarar vermeyecek ve makul fiyatlı ürünleri tercih edebilmektir” dedi.


Demir, cilde hem sağlık hem yoğun nemlendirme sağlayan, kimyasal, paraben, silikon ve renklendirici içermeyen doğal bitkisel vücut yağları ile tüm vücuda bakım uygulanabilceğini belirtti. Bitkisel yağların doğal kokularının kişiyi rahatlatabileceğini dile getiren Demir, “Bitkisel yağ der demez aklınıza teninizi yapış yapış saracak, ağır kokulu bir yağ geliyorsa ön yargılı davrandığınızı bilmelisiniz. Çünkü bitkisel yağlar çoğu zaman hafiftir, cilt tarafından çabucak emilir ve yapış yapış değildirler ve bir çok kimyasal üründen daha fazla nemlendirme özelliğine sahiptirler” şeklinde konuştu.


Softem Marka Müdürü Elçin Demir, sağlıklı doğal yağlardan bazılarını şu şekilde sıraladı:”Susam yağı:Yağ oranı ve enerji değeri yüksek olan susam, protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineralleri ve B vitamini içerir. Susam yağında E vitamini, sesamol ve sesamolin adı verilen antioksidan bileşikler bulunmaktadır.


Ciltte kolay emilir ve mükemmel bir cilt bakımı sağlar. Güneşin zararlı etkilerine karşı doğal bir koruyucudur. Susam yağı içerisindeki antioksidan bileşikler sayesinde ciltte yaşlanmanın etkilerini arttıran serbest radikallerle savaşır ve yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesine yardımcı olur. Cildin nem dengesini koruyarak, ipeksi bir yumuşaklık verir.


Argan yağı: Argan yağı ciltte kolay emilir, yağlılık hissi bırakmadan ilk kullanımda ipeksi bir yumuşaklık kazandırır. Kuru cilde ya da duştan sonra nemli cilde kullanılabilir. Derinlemesine nemlendirme özelliği ile cildin elastikiyet kazanmasına destek olur. Hücre yenileyici özelliği ile yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcıdır. Cilde yumuşaklık vererek cildin kurumasını önlemeye destekleyicidir.


Gül yağı: Gülün tazeleyici hoş kokusuyla ferahlatırken cildinizi nemlenir ve ipeksi yumuşak kazandırır. Ciltte kolay emilir, yağlılık hissi bırakmaz. Kuru cilde ya da duştan sonra nemli cilde kullanılabilir Cildin canlılık kazanmasında gerginleşmesinde ve yenilenmesinde faydalıdır. Antiseptik özelliği sayesinde ciltteki tahrişlerin, yaraların çabuk iyileşmesine ve cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Hoş kokusu ile vücudu rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etki yaratır.


Zeytinyağı: Zeytinyağının mucizesi ile Cilde yumuşak, esnek ve pürüzsüz bir görünümü ilk kullanımda fark edeceksiniz. Ciltte kolay emilir, yağlılık hissi bırakmaz. Kuru cilde ya da duştan sonra nemli cilde kullanılabilir. Zeytin protein, yağ bakımından zengindir. A,C,E vitaminleri ve kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri içerir. Zeytinyağı içerdiği A, E, D, K vitaminleri ve zengin mineraller sayesinde cildi besler. Yumuşak yapısıyla cildi derinlemesine nemlendirir, temizler ve güzelleştirir. Antioksidan özelliği ile hücre yenilenmesinde ve yaşlanma etkilerinin giderilmesinde yardımcı olur”



Cilt bakımı ve yağlar hakkında

Hiç yorum yok