Header Ads

Davutoğlu’na yazık oldu, Erdoğan’ın kredisi bitiyor!

Terörün tavan yaptığı, Suriye’den tepemize bombaların yağdığı, ekonomik kriz sinyallerinin arttığı şu son derece kritik dönemde Ak Parti içinde genel başkanlığa ve Başbakanlığa en uygun isim oydu.


Konuştuğum bir Ak Parti eski milletvekili onu şöyle tanımladı:

“İyi bir eğitimi vardı, güler yüzlüydü, uzlaşmaya açıktı, çalışkandı, laiklikle sorunu yoktu, adı en küçük bir yolsuzluğa karışmadı, hitabet yeteneği üst düzeydeydi, mutlu bir aile reisi profili çiziyordu, yurt dışında ilgi ve saygı görüyordu.

Sakıncalı tarafı Ortadoğu’ya yönelik şahin tutumuydu. Ancak Başbakanlığı döneminde bunu da törpülemiş, daha gerçekçi olmuştu.”


++


Ak Parti Eski milletvekiline Davutoğlu’nun yerine geçmesi muhtemel isimleri de sordum.

Şöyle yanıtladı:

“Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Mehmet Müezzinoğlu ve Numan Kurtulmuş’tan birinin geçebileceği kulislerde konuşuluyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse bunların hiçbiri Davutoğlu’nun yerini tutamaz.

Özellikle damat Berat Albayrak’ın seçilmesi Türkiye’nin tam bir padişahlık görüntüsü vermesine yol açar.”


++


Gelelim, tasfiye olayının diğer boyutuna:

Erdoğan’ın uzlaşmaya kapalı “dediğim dedik” tavrı parti içinde de seçmen nezdinde de kredisinin azalmasına yol açıyor.

Ak Parti’nin kuruluşunda birlikte olduğu kişilerle bir bir yolları ayrılıyor Erdoğan’ın.

Bunlar arasında Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır gibi ağır toplar da var.

Geçmiş Ak Parti hükümetlerinde bakanlık yapmış Zeki Ergezen, Hilmi Güler, Recep Akdağ, Güldal Akşit, Kemal Unakıtan, Mehmet Aydın, Atilla Koç, Nimet Baş, Faruk Özak, Sami Güçlü, Kürşat Tüzmen, Osman Pepe gibi isimler de ya partiden tümüyle koptu ya da kırgın biçimde bir köşede gelişmeleri takip ediyor.


++


Erdoğan’ın danışmanı olsaydım kendisine şu tavsiyede bulunurdum:

“Futbolculuk döneminizde her topa kafa uzatmanız doğruydu. Ama siyasette aynı şeyi yapmanız yanlış oluyor. Bu tavır sizi hızla yıpratabilir.”



Davutoğlu’na yazık oldu, Erdoğan’ın kredisi bitiyor!

Hiç yorum yok