Header Ads

Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde görev yapan gazeteci yazar Uğur Pişmanlık’ın senaristliğini yaptığı, antik çağın filozoflarından Epiktetos’un yaşamı ve öğretisini anlatan ‘Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos’ adlı belgesel filmin çekimleri Denizli’de tamamlandı.


Yönetmeliğini Umut Hacıfevzioğlu’nun yaptığı, yapımcılığını Oruç Yurdaer ve Umut Hacıfevzioğlu’nun üstlendiği ‘Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos’ belgeselinde, MS 55 yılında Hierapolis’te dünyaya gelen stoacı filozof Epiktetos, yaşadığı kentin tarihiyle birlikte anlatıldı.


FILOZOF EPIKTETOS’UN BELGESEL FILMININ CEKIMLERI DENIZLI'DE TAMAMLANDI. FOTO: TARSUS/ DHA
FILOZOF EPIKTETOS’UN BELGESEL FILMININ CEKIMLERI DENIZLI’DE TAMAMLANDI.
FOTO: TARSUS/ DHA

Yapımcı-yönetmen Hacıfevzioğlu, belgesel hakkında şu bilgileri verdi:


“Dünyada felsefenin ortaya çıktığı coğrafya antik Anadolu coğrafyasıdır. Anadolu, düşünce tarihi, felsefe tarihi bağlamında eşsiz bir kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor. Epiktetos, Roma döneminde, bugünkü Pamukkale, o zamanki adıyla Hierapolis’te yaşamış, çağın egemen felsefe ekollerinden biri olan Stoa felsefesinin iz bırakan düşünürlerinden biri. ‘Hierapolis Antik Kenti’ ise UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alan önemli bir antik kent. Belgesel, gerek ülkemizin gerekse de Denizli’nin tanıtımına katkıda bulunacaktır.”


FILOZOF EPIKTETOS’UN BELGESEL FILMININ CEKIMLERI DENIZLI'DE TAMAMLANDI. EKIP CEKIMLERIN TAMAMLANMASININ MUTLULUGUNU YASADI FOTO: TARSUS/ DHA
FILOZOF EPIKTETOS’UN BELGESEL FILMININ CEKIMLERI DENIZLI’DE TAMAMLANDI. EKIP CEKIMLERIN TAMAMLANMASININ MUTLULUGUNU YASADI
FOTO: TARSUS/ DHA

Belgeselin senaristi Uğur Pişmanlık ise daha önce “Antik Çağ’da Tarsus ve Felsefe” ile “Assos’ta Felsefe” adlı belgesellerde aynı yönetmenle çalışmıştı.



Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos

Hiç yorum yok