Header Ads

Meme kanseri'nde erken tanı

Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde başlatılan sağlık seminerlerinin ilkinde ‘Meme Kanseri’ konusu işlendi.


Konak Belediyesi’nin Halilrıfatpaşa semtinde hizmet veren Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminere merkez kursiyerleri ile semt sakini kadınlar katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Nihal Gördes ve öğrencilerinin yönetiminde gerçekleştirilen seminerde kadınlara meme kanseri hakkında bilgilendirmenin yanı sıra kendi kendini muayene teknikleri de anlatıldı. Konferans salonunda düzenlenen seminerde kadınlar, sağlıklı ile kanserli meme arasındaki temel farkları maket üzerinde görerek öğrendi.


Meme kanseri'nde erken tanı
KONAK BELEDIYESI ILE DOKUZ EYLUL UNIVERSITESI HEMSIRELIK FAKULTESI ISBIRLIGINDE BASLATILAN SAGLIK SEMINERLERININ ILKINDE ‘MEME KANSERI’ KONUSU ISLENDI. (FOTO: IZMIR DHA)

Seminerde meme kanserinin kadınlarda görülen kanser çeşitleri arasında en yaygını olduğu belirtilirken, hastalığın tedavisinde erken teşhisin önemi vurgulandı. Öğretim Üyesi Nihal Gördes, özellikle 40 yaş üstü kadınların mamografik taramaların aksatmamaları tavsiyesinde bulunarak, özellikle 40 yaşından sonra düzenli mamografi, ultrason ve kendi kendine muayene yapılmasının meme kanserine karşı korunmada önemli bir başarı sağladığını söyledi. Meme kanserinde erken tanı ile tedavi seçeneklerinin sayısının çoğalacağı, bunun da tedavideki başarı şansını yükselteceğinin altı çizildi. Semineri izleyen kadınlar da sorular yönelterek merak ettikleri konularda bilgi aldı. Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen sağlık seminerleri düzenli olarak farklı konu başlıkları altında devam edecek.



Meme kanseri'nde erken tanı

Hiç yorum yok