Header Ads

Van Gogh tablosu bir yıldır incelenemedi

Tokat’ta polis tarafından bir yıl önce ele geçirilen ancak hala incelenmeyen, Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’a ait olduğu ileri sürülen tablonun incelenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yeniden başvuru yaptığı öğrenildi.


Tokat’ta geçen yıl mart ayında, polis tarafından ele geçirilen Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’un kayıp olduğu sanılan tablosu Sulusokak’ta bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı müzede bekletiliyor.


İlk kez DHA’nın duyurduğu Vincent Van Gogh’un kayıp olduğu sanılan ‘yetim adam’ serisi arasındaki ‘Van Gogh ihtiyar bir sopayla’ adlı eser burada, depo içerisinde yer alan özel bir dolap içerisinde korunuyor. Mühürlü dolap, 24 saat güvenlik kamerasıyla izleniyor.


Üzerinde ‘Mexico P997168’, ön yüzünde metal plaka üzerinde ‘Vincent Van Gogh Amsterdam 1882’, arka kısmında ‘Vincent Van Gogh 1882 Orphan Men Standing’ ibareleri ve kaşe ile farklı ebatlarda sekiz mühür bulunan tablonun gerçek olup olmadığının belirlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bilirkişi heyeti oluşturuldu. Ancak bir yılı aşkın sürede bilirkişi heyeti henüz kente gelmedi. Bunun üzerine ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yeniden başvuru yaptığı öğrenildi.


-DHA-



Van Gogh tablosu bir yıldır incelenemedi

Hiç yorum yok