Header Ads

"Cembeli ve Binevş" oyununa büyük ilgi

Editör -

Hakkari'de, Genç Gönüllüler Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa sahneye koyduğu 'Cembeli ve Binevş' adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.


[caption id="attachment_37489" align="alignnone" width="1627"]HAKKARI'DE GENC GONULLULER DERNEGI ILE GENCLIK HIZMETLERI VE SPOR IL MUDURLUGUNE BAGLI GENCLIK MERKEZI'NIN ORTAKLASA SAHNEYE KOYDUGU TIYATRO OYUNU BUYUK ALKIS ALDI. (FOTO:BEHCET DALMAZ/HAKKARI-DHA) HAKKARI'DE GENC GONULLULER DERNEGI ILE GENCLIK HIZMETLERI VE SPOR IL MUDURLUGUNE BAGLI GENCLIK MERKEZI'NIN ORTAKLASA SAHNEYE KOYDUGU TIYATRO OYUNU BUYUK ALKIS ALDI. (FOTO:BEHCET DALMAZ/HAKKARI-DHA)[/caption]

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen "Cembeli ve Binevş" oyununa, Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Bodur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile davetliler katıldı.16'ncı yüzyılda Hakkari Emiri Cembeli ile Karacadağlı Faris beyin kızı Binevş’in aşkının anlatıldığı tiyatro oyununda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

[caption id="attachment_37488" align="alignnone" width="1627"]HAKKARI'DE GENC GONULLULER DERNEGI ILE GENCLIK HIZMETLERI VE SPOR IL MUDURLUGUNE BAGLI GENCLIK MERKEZI'NIN ORTAKLASA SAHNEYE KOYDUGU TIYATRO OYUNU BUYUK ALKIS ALDI. (FOTO:BEHCET DALMAZ/HAKKARI-DHA) HAKKARI'DE GENC GONULLULER DERNEGI ILE GENCLIK HIZMETLERI VE SPOR IL MUDURLUGUNE BAGLI GENCLIK MERKEZI'NIN ORTAKLASA SAHNEYE KOYDUGU TIYATRO OYUNU BUYUK ALKIS ALDI. (FOTO:BEHCET DALMAZ/HAKKARI-DHA)[/caption]

Oyunun sonunda Hakkari’nin yerel sanatçısı İsmail Seyranoğlu’nun Kürtçe seslendirdiği şarkı ve oyuncular izleyenlerden alkış aldı.

-DHA-

- Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok