Header Ads

Mat Renkler: Bu Yazın Yeni Favorisi

Irmak Pehlivan -

Mat renkler de bu yıl parlak renkler kadar göz alıyor. 2016 yaz sezonunda, geçen yılın favorisi neon renkler terk ediliyor ve artık soluk renkler de dikkat çekmeye başlıyor.


Yaz denince akla normalde capcanlı ve neşeli renkler geliyor. Fakat 2016 yılında yaz bazıları için daha farklı geçeceğe benziyor. Kış sezonundan yaza yansıyan bir akım olarak pastel mat renkler, bebek mavisi, soluk pembe, su yeşili, lila ve gri gibi renkler, parlak renklerin yanında tercih edilmeye başlandı bile !


[caption id="attachment_38185" align="alignright" width="183"]Mat şeftali tonları bu yılın modası. Mat şeftali tonları bu yılın modası.[/caption]

Turuncu rengini her yıl mutlaka en canlı haliyle kullanırız fakat bu yıl daha açık olan şeftali rengine dönüş yaşıyoruz. Podyumlarda da pek çok kullanılan bu tonlardaki mat renkler özellikle bronz ten ile kendini daha çok belli ediyor.




[caption id="attachment_38226" align="aligncenter" width="490"]mavıtrend Mavi ve bej tonları podyumlara da yansıyor.[/caption]

mavitrendiTemiz ve modern olarak tanımlanan açık mavi ve mavinin yeşile kayan tonları da bu yaz raflarda yerini almış durumda. Bu pastel tonların üzerinde ise genellikle çiçekli, etnik, çizgili ve geometrik desenler kullanılıyor. Şeritler ve mermer desenlerine,  de alışverişte bolca rastlayabilirsiniz. Üstelik bu tarz renklerin aksesuarlarla da kolayca kombinlenebilmesi, kadınları bu renkleri tercih etmeye itiyor.

Havalı kumaşlar, rahat elbiseler, kabarık kollar ve şeffaf detaylar 2016 yazının öne çıkan trendleri olarak gösteriliyor. 



[caption id="attachment_38228" align="aligncenter" width="507"]desenler Uçuk renkler çiçekli desenler ve motifler ile canlanıyor.[/caption]

Her yıl mutlaka favori bir renk gösteren Pantone markası, geçen yıl favorisi olarak şarap kırmızısını göstermişti. Fakat 2016'da bir ilk yaparak iki favori renk seçti: Rose Quartz (soluk pembe) ve Serenity (bebek mavisi). Bu renklerinin sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi bu seçime yardımcı olmuş diyebiliriz. Sadece moda alanında değil, dekorasyonda da bu tonlara bolca rastlayacağız !

[caption id="attachment_38264" align="aligncenter" width="361"]Pantone-2016-colors-image Bu renklerin kombinlenmesi de çok kolay ![/caption]

Kısa bir moda notu: Bu renklere sadece kıyafetlerde değil, saçlarda da rastlıyoruz. Bu yıl da devam eden bir moda olarak saçların farklı renklerde boyanması hayatımıza da renk katıyor. Kimi zaman sadece saç uçlarıyla yetiniliyor, cesaret edebilenler ise tamamını boyatıyor. Özellikle tercih edilen renkler ise gri, mavi ve pembe tonları.

[caption id="attachment_38267" align="alignnone" width="700"]sacmoda Mat renklerin saçlara yansıması[/caption]

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="38270,38271,38272,38273,38274,38275,38276,38278"] - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok