Header Ads

Niğde"de çığ altında kaybolan 2 dağcıdan Hilal kurtarıldı

Niğde"de çığ altında kaybolan 2 dağcıdan Hilal kurtarıldı • http://bit.ly/2Qze4mm • Editör • Sonsöz Gazetesi • Son Dakika • Güncel Haberler • Ankara Yerel Gazete


Niğde’nin Çamardı ilçesi Demirkazık Dağı’nda tırmanış yaparken üzerlerine çığ düşen Kemal Karakoç’u arama çalışmaları sürerken, çığdan kurtulan Hilal İşcan’a ise ulaşıldı. İşcan, kurtarıldığı bölgeden helikopterle alınarak Adana Şehir Hastanesi’ne götürüldü





Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış gerçekleştiren, Hilal İşcan ile erkek arkadaşı Kemal Karakoç saat 16.00 sıralarında inişe geçtiklerinde üzerlerine çığ düştü. İçcan kar kütlesinin altında kendi imkanıyla kurtulurken, Karakoç’a ise ulaşamadı. Telefonla 112 Acil’i arayan İşcan’ın yardım talebi üzerine bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Mümtaz Çankaya Dağevi’nden oluşturulan kriz merkezinde toplanan ekipler, İçcan ile çığ altında kalan Karakoç için yola çıktı. Adana’dan bölgeye havalanan askeri helikopter de arama çalışmalarına hava desteği sağladı. Arama çalışmalarına başlayan Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve AFAD ekipleri’ne bir helikopterde havadan destek verdi. 





DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDU





Bölgedeki kötü hava koşullarına rağmen arama çalışmalarını sürdüren ekipler, sabah saatlerinde İşcan’ı buldu. Donmak üzere olan İşcan ise, helikoptere alınarak Adana Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Ayrıca Karakoç ve İşcan’ın arkadaşlarıda arama çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye geldi.





HİPOTERMİYE GİRMİŞ





Niğde’nin Çamardı ilçesi Demirkazık Dağı’nda dün tırmanış yaparken, üzlerine çığ düşen 2 dağcıdan bu sabah kurtarılan Hilal İşcan’ın soğuk nedeniyle hipotermiye girdiği belirtildi. Helikopterle Adana Şehir Hastanesi’ne getirilen ve acil tıp teknisyeni olduğu öğrenilen İşcan, özel tulum giydirilerek, vücudunun normal ısısına çevrilmesi için tedaviye alındı.

Öte yandan Hilal İşcan’ın çok sayıda zirve tırmanışı yaptığı, bu tırmanışlar için sosyal medyadan katılmak isteyenleri davet ettiği ve çarşamba gününden beri Konya’dan gelen Kemal Karakoç’la birlikte bölgede kampta olduğu öğrenildi. 

Çığ altında kaldığı değerlendirilen Kemal Karakoç’u arama çalışmalarına devam ediliyor.




http://bit.ly/2Qze4mm

Hiç yorum yok