Header Ads

İstanbul"da "kendo" heyecanı

İstanbul"da "kendo" heyecanı • http://bit.ly/2Qu3v4g • Editör • Sonsöz Gazetesi • Son Dakika • Güncel Haberler • Ankara Yerel Gazete

Japonların geleneksel kılıç kullanma sanatı olan ‘kendo’ heyecanı İstanbul’da yaşandı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 18  takımın katıldığı 3. Kendo Turnuvası’nda dereceye girenlere ödüllerini Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki verdi.


Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ile Türkiye Kendo Derneği tarafından, Bahçeşehir Koleji işbirliğiyle İstanbul’da bu yıl üçüncü kez Kendo Turnuvası düzenlendi.


Japon ve Türk sporcuların katıldığı turnuvanın açılışına gelenler arasında Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki de yer aldı. Etkinlikte konuşan Başkonsolos Nishimaki, Türkiye Kendo Derneği ve Bahçeşehir Koleji ile birlikte turnuvayı düzenlemiş olmaktan ve her yıl kendo sporunun Türkiye’de daha da popüler bir hal almasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.


“TÜRKİYE’DE KENDONUN SEVİLEREK YAPILMASINDAN MUTLULUK DUYDUM”


Sporculara hitaben, “Kendoda asıl olanın, rakibi yenmek değil, ruhu ve kalbi dingin tutmaktır” diyen Nishimaki, “Japonya ve Türkiye, coğrafi olarak birbirine uzak ülkeler olmasına rağmen, yaklaşık 130 yıldır dostane ilişkileri artarak devam etmektedir. İstanbul’da Japon sporlarını temsil eden kendo sporunun bu kadar çok kişi tarafından sevilerek yapılmasına ve burada köklenerek yerleşiyor olmasından dolayı büyük mutluluk duydum” ifadelerini kullandı.


ÖDÜLLERİ BAŞKONSOLOS TAKDİM ETTİ


Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 18 takımın katıldığı turnuvada ‘Katsuninkan 1’ takımı birinciliği elde etti. Turnuvanın ardından dereceye girenlere Başkonsolos Nishimaki ve eşi Misayo Nishimaki tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.


Öte yandan turnuva öncesinde, kendo sporunun Türkiye’deki yelpazesini genişletmek ve kendoyu daha da tanıtmak amacıyla Bahçeşehir Koleji öğrencilerine yönelik bir çalıştay düzenlendi.


KENDO SPORU HAKKINDA


Kendo, kökeni Japonya olan bir Uzak Doğu kılıç kullanma sanatıdır. Kılıç anlamına gelen ‘ken’ ile yol anlamına gelen ‘do’ kelimelerinin birleşimden oluşmuştur. Kendo, zaman içinde kenjutsu tekniklerinin modernize edilip yumuşatılmasıyla günümüzde bir spor olarak yapılmaktadır.




http://bit.ly/2Qu3v4g

Hiç yorum yok