Header Ads

FIBA"dan Semih ve Ankaralı basketbolseverlere övgü

FIBA"dan Semih ve Ankaralı basketbolseverlere övgü • http://bit.ly/2QxHbXu • Editör • Sonsöz Gazetesi • Son Dakika • Güncel Haberler • Ankara Yerel Gazete


A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde İspanya’yı 71-67 yendiği maçı haberleştiren FIBA’dan, kaptan Semih Erden’e ve Ankara seyircisine övgü geldi.







FIBA, “Ankara Kalesi ve Dev Semih Türkiye’yi İspanya karşısında zafere taşıdı” başlıklı haberinde, A Milli Erkek Takımımızın rakibini mağlup ederek 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda liderliğe yükseldiğini yazdı.





FIBA’nın internet sitesinde yer alan haberde, “Ankara Spor Salonu’nda 9 bin 500 seyirci önünde oynanan maçta, Semih Erden, bir süper yıldız olduğu günlerini hatırlatan bir performans sergiledi ve 16 sayı, 14 ribaund ile oynadı. Doğuş Balbay da 12 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile Türkiye’nin evinde 5’te 5 yapmasına ve grupta 9 maçta 7 galibiyete ulaşarak liderliğe yükselmesine yardımcı oldu.” ifadeleri kullanıldı.





Metecan Birsen, Buğrahan Tuncer ve Tolga Geçim’in de çift haneli sayılara ulaştığının altını çizen FIBA, A Milli Erkek Takımı’nın elemelerde Ankara’da art arda dördüncü maçından dördüncü galibiyetini çıkardığını hatırlattı.





Maçın kahramanı olarak Semih Erden’i gösteren FIBA, haberde, “Semih elemelerdeki ilk double-double’ını yaptı ve Türklerin sahadaki durdurulamayan gücü oldu. Ayrıca Türkiye’nin sert savunması İspanyolların yalnızca % 36’lık yüzdeyle şut atmasına neden oldu. Buna karşılık Türkiye sadece 8 top kaybıyla oynadı. Böylece Türkiye, Ankara Spor Salonu’nda 2010 FIBA Dünya Kupası grup aşamasında başlayan galibiyet serisini 5 maça çıkardı” ifadelerine yer verdi.




http://bit.ly/2QxHbXu

Hiç yorum yok