Header Ads

Ankara’nın kararı Mansur Yavaş

Cafer Külahlıoğlu • #MansurYavaşKazandı, #Seçim


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,39 oyla Millet İttifakının CHP’li adayı Mansur Yavaş kazandı. Rakibi Mehmet Özhaseki ise yüzde 47,39 oy aldı.





Kıran kırana geçen seçim yarışında Mansur Yavaş’a yönelik “sahte” senet iddiaları Cumhur İttifakı ve rakibi Mehmet Özhaseki tarafından sürekli gündemde tutuldu.
Mansur Yavaş ise hakkındaki iddialara karşın mahkeme kararları ile tepki gösterdi.
Ama Ankara’lı seçmen tercihini Mansur Yavaş’tan yana göstererek karalama ve iftiralara prim vermedi ve artık yeter kararımız Mansur Yavaş dedi





Yerel seçimin gündeminde olan diğer bir konu ise projelerin yarışının gündemde yeterli şekilde yer almaması oldu.





MHP Ankara’da aday çıkartmayarak Cumhur İttifakının AKP adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Özhaseki’yi destekledi.





İYİ Parti ise Cumhuriyet Halk partisi ile Millet İttifakı oluşturunca Mansur Yavaş’ın CHP adayı olmasını istedi. CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu bu isteği olumlu karşıladı. Böylece Mansur Yavaş Millet İttifakı’nın CHP’li adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine katılarak ipi göğüslemeyi başardı





Yerel seçim sonuçları Yüksek Seçim kurulu tarafından resmen açıklandıktan sonra seçimi kazanan Mansur Yavaş YSK’dan mazbatasını alarak göreve başlayacak.





İstanbul’da ise Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım ile Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu arasında nefes kesen bıçak sırtı bir yarış yaşandı.





Yıldırım seçimi kazandığını ima ederek kısa bir teşekkür konuşması yaptı.





Millet ittifakının adayı İmamoğlu ise kameraların karşısına geçerek manupüle yapıldığını Yıldırım’ın konuşmasının da bunun başka bir kanıtı olduğunu açıkladı.





İmamoğlu yaptığı açıklamada ben kazananı tebrik ederim. Tebrik edilmeyi de beklerim diyerek seçimi kendisinin kazandığını ima etti.





Ekrem İmamoğlu “Ben kimsenin hakkını yemem, hakkımı da kimseye yedirtmem” diyerek kararlığını gösterdi.





İzmir’de ise beklenen sonuç gerçekleşti diyebiliriz. Millet İttifakının adayı Tunç Soyer yüzde 58.00 Cumhur ittifakının adayı Nihat Zeybekci ise 38.48 oy aldı.





Bu seçim sonuçlarına göre seçmen AK Parti hükümetinin kulağını çekerek ayağını denk al , attığın adımlara dikkat et dedi.




http://bit.ly/2WwhXI0 • Cafer Külahlıoğlu • Sonsöz Gazetesi • Son Dakika • Güncel Haberler • Ankara Yerel Gazete

Hiç yorum yok