Header Ads

Çavuşoğlu, Kerry ile IŞİD'le mücadeleyi görüştü

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’ye ilişkin gelişmelerin ele alındığı Fikirdaş Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla Paris’te aynı toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile dün bir görüşme yaptı.


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kerry ile yapılan görüşmede; dost ve müttefik ülkelerin IŞİD terörüyle mücadele konusunda daha yakın bir işbirliği içinde olması gerektiği vurgulandı. Görüşmede ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında da bu konunun gündeme gelmesi hususunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.


NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG’LE ‘SURİYE’Yİ GÖRÜŞTÜ


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün bir telefon görüşmesi yaptı. Suriye’ye ilişkin gelişmelerin ele alındığı Fikirdaş Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı vesilesiyle Paris’te bulunan Çavuşoğlu, Türk tarafının talebi üzerine, Genel Sekreter Stoltenberg’le telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye’den Türkiye’ye yönelik tehditlerin ele alındığı ifade edildi.


Diplomatik kaynaklar, görüşmede NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in, Kilis’e yönelik roket saldırılarında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ilettiğini NATO’nun Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.



Çavuşoğlu, Kerry ile IŞİD'le mücadeleyi görüştü

Hiç yorum yok