Header Ads

Türkiye kendisini neden dünyadan soyutluyor..?

Türkiye neden kendisini hep dünyadan soyutlar?

Ya da dünya neden kendisini hep Türkiye’den soyutlar?

Böyle bir denklem var.


Türkiye dünya ile entegre olamıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunu her fırsatta dile getiriyor.

Son olarak Haziran ayında AB ülkelerinin Türklere vize kaldırma konusunda Türkiye ile vardığı anlaşmayı dile getirirken, Türkiye’nin hep dışlandığı, haksızlığa uğradığı vurgusuyla tepkili konuşmasını dinledim.
AVRUPALILAR TÜRKLER KADAR SEMPATİ İLE YAKLAŞMIYOR

Türkiye gerek AB boyutunda olsun, gerekse ABD boyutunda olsun, en yakın müttefikleriyle bir olamadığını ortaya koyuyor.

Yani her alanda müttefikiz ama arada öyle bir uyum yok. Yani sempati ve sevgi yok.

Türkiye hep kendisini dışlanmış, hep kullanıldığı izlenimi içerisinde. Peki, Türkiye tarafından böyle okunuyor ise AB ve ABD tarafından da durum böyle mi?

ABD’yi bilmem ama AB ile Türkiye’nin aynı düşünmediğini kesin biliyorum.

AB ülkeleri arasında Türkiye ile yıllardır bir uyum ya da diyalog bile yok. Avrupa’nın başkenti Brüksel de Türkiye’nin yıllardır mücadele verdiği PKK terör örgütü lideri ve mensupları için kurulan çadırları Cumhurbaşkanı sürekli dile getirerek, bozuk atan dersler veriyor. Böyle mesajlar yola çıkarken, Türkiye yine de AB ile oturup anlaşmalar yapıyor.

Suriyeli 3 Milyon mülteciyi Türkiye’ye almak için kabul ettiğini açıklıyor. Karşılığında da Türklere AB’ye vize serbestliği istiyor. Hani derler ya, sen ne yaparsan yap, karşıdaki seni sevmez ise kalpten sana yaklaşmaz ise onlara gitsen ne yazar. Bu istenilmeyen yere davet edilme gibidir.
AVRUPA’DAKİ TÜRKLER DE BUNU HEP HİSSETMİŞTİR

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AB’ye vize konusundaki isyanın duyunca, Avrupa’da yaşayan bir Türk vatandaşı olarak yıllardır biz de isyanı hissettik.

Türkler Avrupa’da fazla sevilmez. Nedeni ise Osmanlı İmparatorluğuna kadar uzanır. Örneğin İsveç’te Kraliyet Sarayı’nda gezerken, bir Türk başı gördüm. O baş sembolik olarak nişan alınan bir Türk başı olarak kullanılıyormuş.

Türk deyince akla bıyıklı bir erkek figürü geliyor. Bu korku Osmanlı döneminden kaynaklanıyor. Osmanlı’nın Viyana’ya kadar uzanan seferleri Türklere karşı korku yaratmış. Yani tarihi bir korku. Bu korku dünde, bugünde hep oldu. Bundan sonra da olacak. Yani Avrupa, Türkiye’yi hala AB’ye almadıysa böyle bir antipatinin ürünüdür.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİK DURACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözünü saklamayan, geçmişteki Cumhurbaşkanlarından çok farklı, diplomatik dille konuşmasını sevmeyen bir lider. Belki bu geçmişte siyasi parti lideri olarak iç siyaset için oy getiren bu üslup, Cumhurbaşkanı sürecinde de değişmedi.

Her fırsatta fırçasını atıyor. ’’Dik duracağız’’ mesajı ile Avrupalılara kendisine göre haddini bildiriyor.

Tabii ki kendisine bozuk atan bir Türk lideri nasıl bir sempati ile karşılanır. Onu sizin vicdanınıza bırakıyorum.

Ancak bildiğim bir şey var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar, Avrupa’ya ABD’ye gerektiğinde sert siyasi bir üslupla konuşan bir lider yoktur. O nedenle bu üslup ile Türkiye hep Avrupa’dan ve ABD’den soyutlanacak.

Zaten Türkiye Avrupa’da Osmanlı döneminden beri soyutlamış durumda. Türkiye böyle bir psikoloji ile dünyada varlığını sürdürüyor. Yani sürekli böyle bir psikoloji Türkiye’yi nereye götürür asıl sorun burada. Sınıfında sürekli kendisini dışlanmış bir öğrenci psikolojisi ile bakarsak, daha iyi anlarız.



Türkiye kendisini neden dünyadan soyutluyor..?

Hiç yorum yok