Header Ads

En İyi Gelişim Gösteren Hava Yolu

Pegasus Hava Yolları, Vecihi Hürkuş Havacılık Ödüllerinde “En iyi Gelişim Gösteren Hava Yolu” ödülünü kazandı.


Pegasus’tan yapılan açıklamaya göre şirket, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu Havacılık Komitesinin koordinatörlüğünde bu yıl 3. kez düzenlenen Vecihi Hürkuş Havacılık Ödüllerinde “En iyi Gelişim Gösteren Hava Yolu” ödülüne layık görüldü.


Türk Hava Kurumu Üniversitesi Merkez Kampüste dün düzenlenen ödül törenine katılan Pegasus Hava Yolları Ankara İstasyon Müdürü Cenk Mertbay, ödülü almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu bildirdi.


Şirket olarak yenilikçi uygulamalarıyla misafirlerinin seyahat deneyimini kolaylaştırmak için çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Mertbay, “Havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Pegasus Hava Yolları, Mart 2016 itibarıyla yılın ilk çeyreğinde taşıdığı toplam misafir sayısını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18,6 artırarak 5,36 milyona yükseltti.

Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 76,1’lik doluluk oranıyla toplamda 38 bin 249 uçuş gerçekleştirdi.


Aynı dönemde misafir sayısını iç hatlarda yüzde 21,5’lik artışla 3,48 milyona; dış hatlarda ise yüzde 13,7’lik yükselişle 1,88 milyona çıkartan şirket, sadece mart ayında 1,18 milyonu iç hatlarda, 630 bini dış hatlarda olmak üzere toplam 1,81 milyon yolcu taşıdı.


Pegasus Hava Yolları, 2016 yılında uçuş yaptığı noktalara yurt dışında Ürdün’ün başkenti Amman’ı ve Azerbaycan’da Gabala’yı ekleyerek, uçuş ağını yurt içinde 33, yurt dışında 70 olmak üzere 41 ülkede toplam 103 noktaya çıkardı.


Bu arada şirket, yenilenen ana satış kanalı flypgs.com’da bilet ve ek hizmet alımından check-in işlemlerine, otel rezervasyonu ve araç kiralamadan otopark rezervasyonuna, bütçelerine göre arama uygulamasından gidilecek şehirlerle ilgili detaylı rehber ve etkinlik takvimi sunmaya varan fonksiyonların tamamını tek çatı altında sunuyor.

Misafirler böylece “seyahat hizmetleri, bütçene göre ara, şehir rehberi ve etkinlik takvimi” gibi başlıklarla uçuşlarıyla ilgili tüm işlemlerini istekleri doğrultusunda kolaylıkla şekillendirme fırsatı buluyor.


Pegasus Hava Yolları, yeni ürünü Pegasus Flex ile seyahat planlarını sıkça değişen misafirleri için ise biletlerini istedikleri yön ve tarihe ceza ödemeden değiştirebilme hakkı sunuyor.



En İyi Gelişim Gösteren Hava Yolu

Hiç yorum yok