Header Ads

Haftanın maçlarına bakış

Spor-Toto Süper Ligi’nin 31. haftasında oynan maçlar da seyirci vardı ama futbol ve sportmenlik yine yoktu.  Rize ile Mersin maçı Mersin için de Rize için de çok önemliydi.  Mersin ümidini sürdürmek, Rize de aradaki puan farkını korumak istiyordu. Ev sahibi bastırdı aradı taradı iki gol buldu. Mersin kaderine razı olup PTT liginde ne yapacağını planlamaya başladı.


Son haftalarda galibiyete hasret iki takım karşılaştı. Bursa-Galatasaray maçında heyecan vardı, kaçırılan ve atılan goller vardı. O vardı bu vardı. Futbol ve sportmenlik yine yoktu. Tatsız tuzsuz, iddiasız bir maçtı. Takımların her ikisi de galibiyeti hak etmedi.

Gençlerbirliği-Başakşehir maçında er iki takım da Ankara’nın sıcağından etkilendi. Etkilenmeyenler ise seyircilerdi. Gençlerbirliği ilk defa bu kadar seyirci önünde oynayınca şaşırdı. Başakşehir de aynı durumdaydı. Futbolsuz maç başladığı gibi bitti.

Günün ikinci maçı tabanı ilgilendiriyordu. Eskişehir ile Trabzon karşılaştı. Zevksiz, tatsız-tuzsuz ve futbolsuz bir maçtı. Hakem’in Trabzon aleyhine verdiği penaltı kararı doğruydu. Toptan korkan adam nasıl futbolcu olur? Anlayamıyorum. Eskişehir kazanıp dibi iyice karıştırdı.

Gecenin son maçı, Beşiktaş-Kayseri arasında oynandı. Daha doğrusu Beşiktaş oynadı Kayseri seyretti. Stadı dolduran 50 bin kişi hayranlıkla Beşiktaş’ı seyretti. Hakem efendi de tek taraflı olarak oynanan maçı seyretti.

Beşiktaş güzel oynadı, Kayseri çok kötü oynadı. Peki ya hakem Serkan Çınar neler yaptı. Daha maçın başı, Sosa Kayserili futbolcunun bileğine taban ile girip basıyor. Bu girişte sarı kırmızılı futbolcunun bileğinin kırılmasını engelleyen tek şey bağladığı bandajdı.

Hakem efendiye soruyorum,” Elli bin kişiden mi korktun da kırmızıyı gösteremedin” Sosa atılsaydı iki golün asistini kim yapacaktı? Evet Beşiktaş 10 kişiyle de kazanırdı. Çünkü Kayseri çok kötü oynadı. Hakem efendi sayesinde Türk hakemliği artık bitmiştir.

Futbolsuz bir karşılaşma da Pazar günü oynandı. Lig’in dibini ilgilendiren maçta Sivas öne geçti. Akhisar’ın maçı döndürmek için bir oyun oynamadı. Maç ne kadar uzayacak diye beklerken Akhisar’ın golü geldi. Sivas kalecisi Setkus, kendisine doğru gelen topu ayağı ile kontrol etmek isterken ıskaladı ve gol oldu. İş kazası sezonun başarılı kalecisinin başına geldi. Başta Setkus olmak üzere bütün Sivaslılar şoke oldu. Bu gol Sivas’ın tüm ümitlerini yıktı.

Pazar gecesi iki maç aynı saatte oynandı, ne hikmet ise. Antalya- Konya maçı bu haftanın en güzel maçıydı. Her iki takımda çok güzel Futbol oynadı. Konya rakibine göre daha çok pozisyon buldu ama atamadı. Antalya’nın Etoo’su var. İki fırsat yakaladı birini attı, diğerini kaleci kurtardı.

Gecenin diğer maçında Fenerbahçe-Gaziantep karşılaştı. Aynı Beşiktaş maçında ki gibi tek taraflı bir oyun oldu. Van Persie oynadı, Antepliler ile seyirciler seyretti. Van Persie’nin attığı ve attırdığı goller muhteşemdi. Hele hele attığı ilk gol futbol resitaline örnek oldu.



Haftanın maçlarına bakış

Hiç yorum yok