Header Ads

8.TRT Belgesel Günleri Emmy Ödüllü Yönetmenle açılacak

TRT Belgesel Günleri’nin açılış filmi, Emmy ödüllü yönetmen Mani Y. Benchelah’ın “Sürgün: Çocuk Mültecilerin Günlükleri” adlı belgeseli olacak ve etkileyici bir hikâyesi olan bu özel belgesel Türkiye’de ilk kez TRT Belgesel Günleri’nde gösterilecek.


TRT’den yapılan açıklamaya göre, 8. TRT Belgesel Ödülleri’nin etkinlik ve final haftası olan TRT Belgesel Günleri’nde bu yıl daha fazla belgesel film, daha fazla katılımcı ve daha fazla etkinlik bulunuyor. 12 – 16 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan festivale 47 farklı ülkeden toplam 427 film başvurdu.

TRT Belgesel Günleri’nde, festival izleyicileri yerli ve yabancı belgesel sinemanın nitelikli ve yaratıcı örnekleriyle buluşmaya devam edecek.

Film gösterimleri bu yıl, 12, 13, 14 ve 15 Mayıs tarihlerinde dört farklı salonda; Harbiye’deki TRT İstanbul Harbiye Radyoevi ve Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Gösteri Salonları ile Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat ve Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TRT Belgesel Günleri gösterim programında yaklaşık 50 civarında belgesel yer alırken yönetmen katılımlı finalist film gösterimleri bu yıl da devam edecek.

Yarışma dışı gösterim bölümünde ise bu yıl “Savaş ve Zorunlu Göç” temalı belgesel filmlerin gösterileceği Panorama bölümü yer alıyor. Bu bölümdeki filmler, dünyanın gündeminde bir numaraya yükselen “sığınmacılar” konusuna farklı coğrafyalardan farklı bakışlar sunarken savaşların yol açtığı bu trajediyi çeşitli boyutlarıyla etkileyici bir şekilde ele alan, bu yüzden de son yılların en çok ilgi gören filmleri arasından seçildi. 6 Farklı ülkeden 7 belgesel film, davet edilen yönetmenleriyle birlikte panorama gösterimleri kapsamında izleyicilerle buluşacak.

Hafta boyunca sürecek etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra Harbiye Radyoevi bahçesinde keyifli bir açık hava konseri ve belgesel buluşmaları gibi çeşitli sosyal etkinlikler de yer alacak.

TRT Belgesel Günleri, 16 Mayıs 2016 Pazartesi akşamı TRT Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleştirilecek ve televizyon kanallarından canlı yayınlanacak Ödül Töreni ve Gala Özel Programı ile son bulacak.

Belgesel meraklıları gösterim programı, festival etkinlikleri, filmler ve yönetmenlerle ilgili ayrıntılı bilgiler ve film fragmanlarına www.trtbelgesel.com adresinden erişebilecekler.

Gösterimler, her zamanki gibi, halka açık ve ücretsiz olacak. (ANKA)



8.TRT Belgesel Günleri Emmy Ödüllü Yönetmenle açılacak

Hiç yorum yok