Header Ads

Çok önemli uluslararası başarılara imza attık

Türkiye Boks Federasyonu Eyüp Gözgeç, son dönemde çok önemli uluslararası başarılara imza attıklarını belirtti.


Başkan Gözgeç, yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları, ana hedeflerinin ise 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu bildirdi.

Rio Olimpiyatları yolunda ilk olarak AIBA Professional Boxing (APB) maçlarına iki sporcu ile katıldıklarını hatırlatan Gözgeç, “İki boksörümüz de altın kemer kazanarak, kota almayı başardı. Buradaki başarımız da yüzde 100’dür.” ifadesini kullandı.

Samsun’da Avrupa Kıtası Olimpiyat Eleme müsabakalarını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gözgeç, “Boks camiasının uluslararası üst düzey temsilcilerinden tam not aldık. Kendi seyircimiz önünde 4 yarı final oynadık. Bunlardan 3 sporcumuz daha Rio’ya katılma hakkı elde etti. Boksta ilk hedef Rio, ana hedef ise Tokyo.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkanı Gözgeç, olimpiyatlara katılma yolunda kota müsabakalarının sürdüğünü anlatarak, şunları kaydetti:

“16-28 Haziran tarihlerinde Bakü’de eleme müsabakaları olacak. Oraya da 5 sıklette hazırlanıyoruz. Bakü’den de kota alma hedefindeyiz. Ayrıca APB ve WSB’ye katılan sporcuların yarışacağı bir kota müsabakası daha olacak. Oraya da katılarak, Rio bileti almaya çalışacağız. Ayrıca Kazakistan’da kadınlar için eleme müsabakaları olacak. Burada da ilk 4’e giren sporcular olimpiyatlara katılacak.”



Çok önemli uluslararası başarılara imza attık

Hiç yorum yok