Header Ads

Recep Tayyip Erdoğan devri artık iflas etti

Türkiye’nin bugün geldiği siyasi ortamda değil Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan varlığı krizin başı. Artık AK Parti değil. Recep Tayyip Erdoğan ekolü iflas etti. AK Parti’nin başına Recep Tayyip Erdoğan bile gelse artık eski o efsane olayı bitti. Çünkü, zirvede kalabilmek, lider olarak bilmek önemli. Dünkü yazımda buna değinmiştim.


Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en çıkmazına girdi. Hadi eskiden siyasi çıkmazlarda bir sigorta vardı. Asker müdahale eder. Bir süre olağanüstü dönem yaşanır. Sular durulur. Demokrasi yine rayına girerdi. Ancak tren aksamalı da olsa durağına varırdı. Şimdi öyle mi, demokrasinin tam işlediği bugünlerde siyaset çalışmıyor. Tıkandı. TBMM’de millet birbirine sille, tokat, ana avrat düz gider hale geldi. Bir PKK terörü ile baş edilemedi. Barış süreci dendi, bunu yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Türkiye canlı bombalar ile tanıştı. Bir IŞID çıkarıldı. Onunla da dans edildi. Şimdi adamlar, Türkiye’yi hedef aldı. Kimin icraatlarından tabiiki AK Parti’nin. Kilis’te IŞID saldırılarında ölenlerın sayısı her geçen gün büyüyor. Allah’a şükür şehirlerdeki canlı bombalar sustu. Türkiye’ye bütün dünyada terörün merkezi ülke oldu. Türkiye’ye artık göçmen kuşlar bile uçmayacak hale geldi. Siyasi yelpazedeki partiler birbirleriyle Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar birbirlerine tezat oldular. Milli koalisyon diye bir hükümet kuralım desek herkes küskünleri oynuyor. Onun için Türkiye için artık AK Parti dönemi uzun zamandır bitmişti. Ahmet Davutoğlu olayı da bunun en son kanıtıdır. Artık Türkiye Recep Tayyip Erdoğan ideolojisi ile devam edemez.  Bu ideoloji bitti. Recep Tayyip Erdoğan,  hem Türkiye’yi hem de kendisini yalnızlığa iterek iflas ettirdi. O nedenle Türkiye’de önümüzdeki günlerde yeni bir siyasi yelpazede oluşuma acilen ihtiyaç var. Bu da sanıyorum yapılmış durumda. Yakında bu konuda bir çıkış Türkiye gündemine oturacak.
CHP ’DEn MHP’DEN İŞ ÇIKMAZ

Türkiye’de şu anki Ak Parti’yi iflas etti diye sayarsak, CHP ve MHP’si ile de iflas etmiş durumda. Bu partiler kendilerini nasıl yeniler ancak bu ikisi de Türkiye’de iktidarı hayal etmesinler. Yine merkez sağda bir yeni oluşum Türkiye’nin yeni partisi olacaktır. Yani herkesi kucaklayacak bir ANAP örneği Türkiye’nin herzamanki güçlü iktidar formülüdür. Ne CHP, ne de MHP tek başına iktidar olacak vizyona sahip değiller.

SOL BİR İKTİDAR TÜRKİYE’DE OLMADI VE OLMAZ

Dünyada bir sağ bir sol iktidarlar vardır. Ancak bu Türkiye tarihinde sosyal demokar, sosyalist bir iktidar ile tanışmadı. Genelde sağ iktidarlar ile yönetildi. Türkiye’nin doğasında bu var sanırım. O kurulan sağ iktidarlarda da sosyal adaletçi siyaset yokmuydu vardı. Ancak ideoloji olarak sağ idi. Türkiye’de sol hep marjinal oldu. CHP’nin de tam sol olduğunu söyleyemeyiz. Altıok vardır, ancak o da bu konuda rüştünü tam isbat etmemiştir. Avrupa’daki sosyal demokrat parti örgütlerinin Sosyalist Enternasyonel de bile fazla ciddiye alınmaz. O nedenle Türkiye’nin doğasında böyle bir sosyalist güçlü bir parti olmadı. Keşke olsaydı da Türkiye bir sağ bir de sol sosyal demokrat ideoloji ile yönetilse farkını görürdük.
ABDULLAH GÜL EN BÜYÜK ALTERNATİF

Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan döneminde hep gölgede kaldı. Erdoğan yasaklı olduğu için ilk başlangıçta Başbakanlığı bile gölgede başladı. Sonra da Cumhurbaşkanlığına kadar hep böyle devam etti. Bu gölge nedeniyle de fazla ses getirmedi. Ancak duruşu ve tarafsızlığı nedeniyle hep sempati ile karşılandı. Türkiye’de sevildi. Benim de kendisi ile milletvekilliği döneminde başlayan şahsi tanışıklığım oldu.  Çok beyefendi, herkes ile uyumlu bir kişiliğe sahip. Tam bir uzlaşmacı. Yani kutuplaştırmayan, birlik ve beraberliği öne çıkaracak bir lider karekterine sahip. Sanıyorum, Türkiye’nin bugünlerde böyle birleştirici, ayrıştırmayacı, ülkeyi kucaklayıcı bir lidere ihtiyacı var. Bütün siyasi eğilimleri buna Kürtleri de dahil alacak bir siyasi parti, Türkiye Partisi adı altında Türk siyasetine yakında damgasını vuracaktır. Recep Tayip Erdoğan, devri artık bitmiştir.



Recep Tayyip Erdoğan devri artık iflas etti

Hiç yorum yok