Header Ads

Nusaybin : 3 Şehit

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu  3 şehit oldu.


Nusaybin : 3 Şehit
Nusaybin : 3 Şehit

MARDİN Nusaybin : 3 Şehit . Sürdürülen operasyonlar sırasında Çağçağ Caddesi’nde bu sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler roketatarla ateş açtı.


Nusaybin : 3 Şehit . Operasyon timlerine açılan ateş sonucunda Mardin ‘in Nusaybin İlçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu  3 asker şehit oldu.



25 Nisan’da 2 Şehit uğurlanmıştı



İlçede, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul  ve Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya  için Selen Kışlasında uğurlama töreni düzenlenmişti.


Şehitlerimiz için yapılan törene;  Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adalet Komisyonu Başkanı Bülent Koç, Vali Yardımcıları İlker Özerk Özcan, Bahattin Çelik, Aziz Onur Aydın ve Tolga Kamil Ersöz, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehitlerimiz;  yapılan konuşmalardan sonra edilen dualarla, gözyaşları içerisinde Mardin havaalanından memleketlerine uğurlanmıştı.


SANATÇILAR DİYARI NUSAYBİN HAKKINDA BİLGİ:


Mor Yakup’ta üçboyutlu taş işlemelerinin, taşları insanüstü bir gayretle sanat harikalarına dönüştüren sanatçıların diyarı Nusaybin …


Dünya’ya ışık tutacak bilinmeyen medeniyetlerin tarihinin  sedef kakmalı hazine sandığıdır Gırnavaz… Güzelliklerin,  tarihin görkemleştirdiği Nusaybin, ovadaki yeşil kilimdir sanki  Zeynel Abidin’e göz kırpan..


Nusaybin nüfusu 2013 yılına göre 115.380’dür. Bu nüfus, 57.403 erkek ve 57.977 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,75 erkek, %50,25 kadındır.


İlçede, biri merkez ilçe olmak üzere Akarsu, Duruca ve Girmeli kasabalarında dört belediye idaresi vardır.


Çağ çağ deresinin hayat verdiği Nusaybin’de pamuk ve tahıl tarımı önemlidir. İlçemiz çok güzel bir mesire merkezidir.


Nusaybin’in bir diğer dikkate değer özelliği de yer altı zenginliğidir. Petrol çıkarılan bölgelerdeki gelişmişlik dikkati çeker. Suriye ile sınır ilçesi olması itibariyle zengin bir sınır ticareti potansiyele sahiptir.



Nusaybin : 3 Şehit

Hiç yorum yok