Header Ads

CHP: Kahraman’ın sözleri'nin toplumsal etkisi araştırılsın

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, laiklik konusunda toplumun test edildiğini, Cumhuriyetin, laik sistemin ve beraberinde laik eğitimin hırpalandığını ve bu bilinçli yıpratmanın toplumda sorunlara neden olabileceğini ifade ederek, konuyla ilgili Meclis araştırması istedi.


CHP’li İrgil, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalı” açıklamasının ardından, laiklik eksenindeki tartışmaların sokağa inmesi üzerine, bunun ne gibi toplumsal sorunlara yol açacağının araştırılması gerektiğini savundu. Meclis’in bu sorunları tespit etmesi ve uygun çözüm önerileri belirlemesini talep eden İrgil, şunları kaydetti:


-“TOPLUMDAKİ AYRIŞMA DERİNLEŞİYOR”-


“Sosyal medya üzerinden ‘laiklik olmasa da olur’ diyenlerle, laiklik vurgusu yapanların tartışmalarını hepimiz gördük. Adana’da genç biri otobüste vaaz vermeye kalktı, herkesin kendisini dinlemek zorunda olduğunu söyledi. İzmir’de 5 Mayıs’ta laiklik yürüyüşü yapıldı. Toplum zaten ayrışmıştı, şimdi laiklik üzerinden bu ayrışma derinleşme yolunda. 14 yılda, toplum birbirine saygı duymaz, hoşgörüsüz, hatta birbirinden nefret eder hale dönüştü.

Şimdi de sıra laiklik üzerinden toplumun test edilmesine geldi. Meclis Başkanı konuyu ortaya attı. Tepe yönetim ‘bizim değil onun görüşüdür’ dedi. Birileri Meclis Başkanı gibi düşündüğünü söyledi. Böylece konu halka indi. Bundan sonrasını öngörmek zor değil. Bir gün, ‘laikliği kaldıralım’, dediklerinde normal bir şeymiş gibi karşılanmasını istiyorlar. Her an bir yetkili de çıkıp hilafeti kişisel görüşü olarak ortaya atabilir. O zaman toplumu bir araya getirmek daha da güçleşebilir.”



CHP: Kahraman’ın sözleri'nin toplumsal etkisi araştırılsın

Hiç yorum yok