Header Ads

Mekanları Büyük Göstemenin 10 Hızlı Yolu

Gizushka -

Dekorasyon zevk işidir deyip geçmeyin! Dekorasyonda da uyulması gereken kurallar vardır. Bu kurallara riayet ettiğinizde, mekanları istediğiniz sonuçlara ulaştırmanız kolaylaşır.


Bugün sizlerle küçük mekanları olduğundan daha geniş ve ferah gösterecek, altın kural niteliğinde on hızlı ipucu paylaşacağım.


1. Renkler:


Duvarlar için renk seçiminizi mutlaka açık tonlardan yana kullanın. Açık renkler mekanları olduğundan büyük gösterir. Tavanları da yükseklik ve ferahlık hissi yaratması açısından beyaza ya da duvar renginizin açık tonlarına boyayın.


Küçük Mekan İpuçları



2. Mobilyalar:


Mobilyalarınızda koyu renklerden ve büyük desenlerden uzak durun. Hatta mobilyalarda duvarlarınızdaki rengin aynısını ya da tonlarını kullanın.

Duvarlar ve mobilyalar aynı renk olduğunda bir kamuflaj etkisi oluşur ve bu da küçük mekanların olduğundan geniş algılanmasını sağlar.

Mobilyalarınızı seçerken altı kapalı, yere oturan parçalar yerine, ayaklı ve altı açık parçalar tercih edin. Mobilyaların altındaki açıklık bir ferahlık algısı yaratacaktır.

Küçük Mekan İpuçları

3. Aynalar:


Küçük mekanlara derinlik katmanın ve onları daha büyük göstermenin bir diğer yolu da ayna kullanmaktır.

Büyük ebattaki aynaların yarattığı yansıma bir illüzyon etkisi yaparak mekanın daha geniş algılanmasını sağlar.

Küçük Mekan İpuçları

4. Perdeler:


Küçük mekanlarda perde seçimlerinizi hacimli, kabarık ve çok katlı olanlardan yana kullanmayın. Yalın hatlı, stor tarzı ve az yer kaplayan perdeler tercih edin. Karışık desenler ve koyu renklerden perde seçimlerinizde de uzak durmalısınız.

Perdelerinizde de yine duvar renginin aynısını ya da tonlarını tercih edebilirsiniz. Perdeye alternatif olarak açık renkli ahşap jaluziler de kullanabilirsiniz.

Küçük Mekan İpuçları

5. Halılar:


Küçük mekanların dekorasyonunda halı seçiminizi de yine açık, doğal renklerden yana kullanın. Karışık ve büyük desenler halıda da tercih edilmemesi gerekenlerden.

Ancak odaya bir renk, bir hareket gelsin derseniz, halınızı çizgili olan modellerden seçebilirsiniz. Çizgili halılar mekanı olduğundan büyük gösterir.

Küçük Mekan İpuçları

6. Depolama alanları:


Küçük mekanlarda kullandığınız, özellikle orta sehpası, puf gibi aksesuarların çok fonksiyonlu olmasına dikkat edin.

Dekorasyonda sandıklı, bölmeli ya da çekmeceli, içerisine bir şeyler koyabileceğiniz parçalar, dağınıklığı ortadan kaldırmak açısından son derece önemlidir.

Küçük Mekan İpuçları

7. Raflar:


Duvarlarınıza, tavana yakın yükseklikte raflar monte edin. Yükseğe monte edilen raflar, gözün oraya kaymasına neden olur ve tavanın daha yukarıda algılanmasını sağlar. Bu da ferahlık, genişlik hissi verir.

Ayrıca raflar sayesinde ekstra bir depolama alanı elde etmiş olursunuz. Yine de bu rafları çok fazla doldurmamaya, kalabalıklaştırmamaya özen gösterin.

Küçük Mekan İpuçları

8. Dekoratif Objeler:


Küçük mekanların dekorasyonunda çok sayıda, ufak objeler kullanmayın. Bunun yerine daha büyük dekoratif parçalar seçin ve aralarında mesafe bırakın.

Belirli bir büyüklüğün altındaki objeler özellikle çok sayıda kullanıldığında kalabalıklık hissi verir.

Küçük Mekan İpuçları

9. Tablolar:


Duvarlarınızda yine kalabalıklık hissi yaratmamak adına küçük küçük pek çok tablo yerine, tek parça büyük tablo ve posterler tercih edin.

Alternatif olarak, büyük ve dekoratif bir duvar saati de kullanabilirsiniz.

9d4aa707f4b7e56e1c71a51d02c57b38

10. Aydınlatmalar:


Tavandan, belirli bir alana odaklı, tek bir aydınlatma kullanmak yerine ışığı odaya yayın. Abajur ve lambaderler yardımıyla iyi aydınlatılmış bir oda daha geniş görünecektir.

Unutmayın ışık dekorasyonda her zaman çok önemlidir.

Küçük Mekan İpuçları

Paylaştığım ufak mekan dekorasyon ipuçlarının faydalı olması dileğiyle, bir sonraki yazıda görüşmek üzere! - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok