Header Ads

Teknolojik Uyku Festivali

Editör -

İzmir'in Buca İlçesi'nde, teknoloji çağında cep telefonu bağımlılığına meydan okuyan 200 kişi Teknolojik Uyku Festivali'nde 48 saat boyunca sadece anı yaşadı.


Buca Belediyesi ve Radyo Romantik Türk işbirliği ile ilk kez düzenlenen festivalde yüz yüze iletişimi yeniden keşfedenler, kendilerini Kaynaklar Köyü'nün doğal güzelliklerine bıraktı.


Buca Belediyesi Radyo Romantik Türk ile bir ilke imza atarak 'Teknolojik Uyku Festivali'ni Buca Kaynaklar'ın eşsiz doğası eşliğinde gerçekleştirdi. Teknolojiden ve onun getirdiği bilgi kirliliğinden arınıp, unutulmaz anlar yaşamak isteyenler 3-4-5 Haziran tarihleri arasında 'Teknolojik Uyku Festivali'nde buluştu. Tüm Türkiye'den 10 bin kişinin başvurduğu, noter huzurunda yapılan çekilişle katılımcıları belirlenen Teknolojik Uyku Festivali'nin ilk dakikaları dijital bağımlılıktan kopmanın ilk evresiydi. Katılımcılar, şarjının bitmesine bile katlanamadıkları cep telefonu ve tabletlerini festival alanı girişinde yetkililere teslim edip, ilk arınmalarını yaşamadan önce girişte oluşturulan "son selfie" bölümünde bol bol fotoğraflarını çekti. Teknolojik uykuya CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da katıldı.

Sanal dünyanın bilgi kirliliğinden ve ilişkileri kopartıp yalnızlaştıran yapısından 48 saat bile olsa kopma cesaretini gösteren katılımcılar, yaşayacakları ilginç deneyim için çok heyecanlıydı. Buca Kaynaklar'ın eşsiz doğasında teknolojik uykuya dalmak için harekete geçen Uyku Festivali misafirleri, doğa ve yepyeni insanlarla baş başa kalacakları unutulmaz zamanlar için çadırlarını kurup, 'teknolojik uykuya' geçti.

SOSYAL MEDYADAN UZAK 48 SAAT


[caption id="attachment_37558" align="alignnone" width="1620"]IZMIR'IN BUCA ILCESI'NDE, TEKNOLOJI CAGINDA CEP TELEFONU BAGIMLILIGINA MEYDAN OKUYAN 200 KISI "TEKNOLOJIK UYKU FESTIVALI"NDE 48 SAAT BOYUNCA SADECE ANI YASADI.(FOTO:IZMIR DHA) IZMIR'IN BUCA ILCESI'NDE, TEKNOLOJI CAGINDA CEP TELEFONU BAGIMLILIGINA MEYDAN OKUYAN 200 KISI "TEKNOLOJIK UYKU FESTIVALI"NDE 48 SAAT BOYUNCA SADECE ANI YASADI.(FOTO:IZMIR DHA)[/caption]

Kimisi kurdukları çadırlarda dinlenip doğaya kulak verirken, kimisi yeni insanlarla tanışmak için tavla, satranç oynayabilecekleri oyun alanına koştu. Doğanın kendine has sessizliğinde kitap okuyup dinlenmek isteyenlerin adresi ise kitaplarla çevrili okuma bölümü, yeşile ve oksijene doymak isteyenlerin adresi ise doğa yürüyüşleri oldu.

UNUTULMUŞ OYUNLAR ve HALAYLAR


[caption id="attachment_37557" align="alignleft" width="432"]IZMIR'IN BUCA ILCESI'NDE, TEKNOLOJI CAGINDA CEP TELEFONU BAGIMLILIGINA MEYDAN OKUYAN 200 KISI "TEKNOLOJIK UYKU FESTIVALI"NDE 48 SAAT BOYUNCA SADECE ANI YASADI.(FOTO:IZMIR DHA) IZMIR'IN BUCA ILCESI'NDE, TEKNOLOJI CAGINDA CEP TELEFONU BAGIMLILIGINA MEYDAN OKUYAN 200 KISI "TEKNOLOJIK UYKU FESTIVALI"NDE 48 SAAT BOYUNCA SADECE ANI YASADI.(FOTO:IZMIR DHA)[/caption]

Festival katılımcıları, zamanımızda unutulmaya yüz tutmuş; kaynaşmayı, dayanışmayı ve arkadaşlığı öğreten yakan top, halat çekme, çuval yarışı gibi onlarca oyunu hep birlikte oynama fırsatı da yakaladı. Akşam saatlerinde yakılan dev kamp ateşi etrafında toplanıp dostluk, kardeşlik şarkıları söyleyen katılımcılar, kısa sürede kaynaşıp omuz omuza halay çekti.
ORGANİK ÜRÜNLER

[caption id="attachment_37556" align="alignright" width="472"]IZMIR'IN BUCA ILCESI'NDE, TEKNOLOJI CAGINDA CEP TELEFONU BAGIMLILIGINA MEYDAN OKUYAN 200 KISI "TEKNOLOJIK UYKU FESTIVALI"NDE 48 SAAT BOYUNCA SADECE ANI YASADI.(FOTO:IZMIR DHA) IZMIR'IN BUCA ILCESI'NDE, TEKNOLOJI CAGINDA CEP TELEFONU BAGIMLILIGINA MEYDAN OKUYAN 200 KISI "TEKNOLOJIK UYKU FESTIVALI"NDE 48 SAAT BOYUNCA SADECE ANI YASADI.(FOTO:IZMIR DHA)[/caption]

Festivalin unutulmaz sahnelerin başında ise Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini sunan ve bütün malzemeleri Kaynaklar Köyü'nün ünlü organik gıda ürünlerinden seçilip, hazırlanan açık mutfağı oldu. Festival alanına kurulan organik vitamin barından istediği sebze meyveyi alan misafirler, işin ehli ustalardan çilek reçeli yapmayı öğrendi, beraber kazan karıştırdı. Tenekede tavuk, kuzu çevirme ve keşkek, yemek mönüsünün gözdesi oldu.
TEKNOLOJİYE İSTEKSİZ DÖNÜŞ

Kısa zamanda yaşamın güzel tatlarını tıklayarak değil, yaşayarak gören festival katılımcıları, ayrılma zamanı geldiğinde böylesi bir tecrübe yaşattığı için Buca Belediyesi'ne teşekkür ederken, teknolojinin neleri kaçırmalarına neden olduğunu görmenin burukluğu ama farkındalığının mutluluğu içindeydi.

TEKRARLANACAK

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk kez düzenledikleri Teknolojik Uyku Festivali'nin sürekliliği yönünde yoğun istek aldığını, bunu gerçekleştirmek ve bir festival klasiği haline getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok