Header Ads

Plastik şişe kapaklarından mozaik tablolar

Gizushka -

Aslında hemen hemen her türlü malzemeden dekoratif ya da sanatsal objeler ortaya çıkarmak mümkün, plastik şişe kapaklarıda bunlardan biri.


Kahveyle sulu boya tablo yapanlar, eski gazete kağıtlarından ya da lego parçalarından heykeller yaratanlar, kürdandan resmen mini şehirler inşa edenler, hatta (fikren pek hoşuma gitmese de ) çiğnenmiş sakızdan dahi bir şeyler yapanlar gördük.


İnsanın içinde yaratıcılık ve yetenek olduktan sonra malzeme bahane, ortaya çıkan her şey şahane diyebiliriz özetle. Bugün de plastik şişe kapaklarından yapılmış son derece güzel mozaik tablolar ve duvar dekorasyonları paylaşmak istiyorum sizlerle.

[caption id="attachment_38190" align="alignnone" width="705"]Plastik Kapak Mozaik Yağlı boya tablolarla kafa tutuyor adeta.[/caption]

 Plastik Kapak Mozaik


Okullarda öğrencilerle beraber de yapılabilir böyle projeler. Onlar da oldukça eğlenirler gibime geliyor. Aynı zamanda el becerileri de gelişir.




[caption id="attachment_38191" align="alignnone" width="750"]Plastik Kapak Mozaik İnsana enerji veren bir görüntü çıkmış ortaya. Neşeli, cıvıl cıvıl...[/caption]

Bu hanımefendi işi biraz abartmış olabilir. Zira evini plastik kapaklarla kaplamış. Ama plastiğin doğaya ne kadar kafa tutan ne kadar dayanıklı bir malzeme olduğunu düşünürsek, belki de fena fikir değildir.




[caption id="attachment_38193" align="alignnone" width="669"]Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan Olga Kostina evinin dışını 30.000 adetten fazla plastik şişe kapağıyla kaplamış. Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan Olga Kostina evinin dışını 30.000 adetten fazla plastik şişe kapağıyla kaplamış.[/caption]

Hırvat sanatçı Mary Ellen ise plastik şişe kapaklarını kullanarak kendi portresini yapmış. Ortaya şapka çıkarılacak bir iş çıkmış hakikaten.

Plastik Kapak Tablo

Bazılarını kendimiz de özellikle bahçe duvarlarımız ya da balkonumuzda deneyebilir, bunu bir kendin yap projesine dönüştürebiliriz. Ben aşağıdaki bu iki modeli bahçemizde denemek istiyorum mutlaka.

Plastik Kapak Duvar

Çiçek boyunuzdan büyük olursa ortamı canlandıramama, renklendirememe ihtimali olabilir mi? Bence olamaz.

Plastik Kapak Çiçek

Madem beton yığınlarının arasında kaldık, en azından sokaklarımız böyle şenlense bari.

Plastik Kapak Sokak

Artık plastik kapakları çöpe atarken iki kere düşünürsünüz belki. Moda ve Kadın kategorimizi takip edin...

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle!

  - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok