Header Ads

İpek Kağıt yatırımlarını devreye aldı

Editör -

Toplam 300 milyon liralık yatırım kapsamında Manisa’da yeni kağıt makinesini ve medikal hijyen tesisini hayata geçiren İpek Kağıt, eş zamanlı olarak, Kazakistan’ın Almati kentindeki fabrikasını yeni teknoloji ile Astana’da kurduğu yeni fabrikasına taşıdı.


İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa’daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan ile Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve çalışanları katılırken, Kazakistan fabrika açılışı ise Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Astana Özel Ekonomik Bölge yetkilileri, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık ve İpek Kağıt çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Manisa'daki tören sırasında Kazakistan'daki törenle canlı yayın bağlantısı kurularak, eş zamanlı kurdele kesimiyle tesisler açıldı.


Manisa tesisinin açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, iki yeni yatırımı hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "İpek Kağıt kurulduğu ilk günden bugüne sürekli yenilikçilik anlayışıyla tüketicilerin hayatına değer katan ürünleriyle temizlik kağıdı sektörünün öncü ve lider kuruluşu olarak bizleri gururlandırıyor. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine dört bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizle, İpek Kağıt’ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz" dedi.

İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli de, 2012 yılında bölgesel güç haline gelme hedefiyle atağa kalktıklarını ifade ederek, "Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak, temizlik kağıtları pazarında Türkiye’deki liderliğimizi sürdürürken ihracatımızı beş kıtada 60 ülkenin üzerine çıkardık. Beş yıl içinde ise aynı ivmeyle yurt dışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

[caption id="attachment_37476" align="alignnone" width="1620"]Manisa'daki tören sırasında Kazakistan'daki törenle canlı yayın bağlantısı kurularak, eş zamanlı kurdele kesimiyle tesisler açıldı. İstanbul DHA Manisa'daki tören sırasında Kazakistan'daki törenle canlı yayın bağlantısı kurularak, eş zamanlı kurdele kesimiyle tesisler açıldı. İstanbul DHA[/caption]

Manisa’daki yeni yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi, 5,60 metre genişliği ve 2200 m/dakika hızıyla, kağıt üretim kapasitesini yüzde 65 artırdı. Günde 3.000 kilometrenin üzerinde kağıt üretilen yeni tesisin eklenmesiyle, İpek Kağıt’ın toplam üretim kapasitesi yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıktı.

Manisa’da yapılan yatırım çerçevesinde İpek Kağıt’ın medikal hijyen kategorisine güçlü girişini destekleyecek Türkiye’nin ilk ve tek mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı. Uluslararası hijyen standartlarında üretilen, idrar kaçırma (inkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı portföy, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası pazarlarda da tüketicilerle buluşacak.

İpek Kağıt, Orta Asya’daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan’daki yeni yatırımını da devreye aldı. Almati’deki fabrikanın, başkent Astana’da 50 bin metrekare toplam alanda inşa edilen modern tesislere taşınmasıyla, üretim kapasitesi artarken kullanılan yeni teknolojiler de maliyetleri düşürecek. Yeni tesisler, Orta Asya operasyonunun genişlemesine de olanak sağlayacak. Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok