Header Ads

Elinizi vicdanınıza koyunuz!

Osman Olcay -

Yazdım buradan… Hepiniz okudunuz!


Ülkemizin geleceğine düşman olan hainlerin saldırılarına devam edeceklerini anlattım… Ama bu köşeden yetkililerimizi uyarmak mümkün olamadı ne yazık ki.
Bir yazarın görevi toplumda olabilecek tehlikelere karşı yol göstermek de olmalıdır.
Bugünkü saldırının gerçekleştirildiği yerin tarihi eserlerimize ve dolayısıyla yabancı turistler açısından görülmesi gereken bir bölgeye yapılmış olması, ülkemiz turizmini baltalamaya çalışan nice çıkar çevreleri açısından önemlidir.
Rus uçağının düşürülmesi sonrası o ülkeden turistlerin gelmeyişi, soykırım yasasının kabul edilişi sonrası Alman turistlerin artık ülkemize karşı doğan ürkekliği ve bugünkü saldırı sonrasında artık hiçbir turistin ülkemizi güvenli bulamayışı gibi bir, gerçekten, büyük bir komployla karşı karşıyayız!
Bütün bunların üstüne, yabancı haber kaynaklarında da etkisini bulan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlara yönelik ağır sözlerini eklediğinizde, Allah aşkına bu ülkeye gönül rahatlığı ile hangi turist gelsin ki?
Bazı kesimler, ülkemizin içinde bulunduğu ‘değerli yalnızlık’ konumunu rahatlıkla kabul edebilirler. Bu konumu da ülkenin gelişmesine de bağlayabilirler. Ancak olan-biten bu kavramdan çok daha önemlidir!
Domatesini, patatesini yola döken çiftçiler var bu ülkede… Aynı şekilde, kaç kere yazdığımı dahi hatırlamadığım, kamu iktisadi teşekküllerinin özelleştirilmesi sonucunda (anlaşmalardaki maddelere rağmen) işsiz kalan ve hesap sormak yerine, bu iktidarın yardımlarına muhtaç kalıp oylarını yine size kazık atan bir oluşuma yardım kutuları karşılığında oy veren aileler de var.
Sizler şikâyet ederken, oylarınızı yine de sizi bu duruma düşüren bir inanca oy verecekseniz, durumdan sızlanmanızın hiçbir anlamı yoktur! Öncelikle sizleri bu duruma kim düşürdü diye akıl yoracaksınız!
Memleketimde, tüm ekonomiyi etkileyen ve yüzlerce vatandaşımın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına sebep olan kötülüklerin hesabını sormayacaksınız!
Bu mudur demokrasi anlayışınız?
Hanginiz artık bugün evden işe giderken hane halkıyla halleşmiyorsunuz… Bu durumu sorgulayıp, yetkililerden hesap sormayanlardan mısınız?
Geçmişte olmayan terörün artık günlük hayatımıza yerleşmesine izin verenlerden birisi misiniz?
Lütfen elinizi vicdanınıza koyar mısınız? - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok