Header Ads

Terör bitmezse kendileri biter!

Nuri Kayış -

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Ak Parti iktidarının da siyasi geleceği terörle mücadelede kesin başarı göstermelerine bağlı.


Terör bitmeden seçime gitmeleri, bir hata yapıp giderlerse de başarı göstermeleri mümkün değil artık.
++
13 yıldır tek başına iktidarda olanlar yaptıkları bölünmüş yollar, yeni metro hatları, köprüler, barajlar, havaalanlarıyla övünerek seçmenin karşısına çıkamazlar.
Bugün ülkede yaşayan hemen herkesin iktidardan öncelikli isteği ve beklentisi terörün bitirilmesi, can kayıplarının önlenmesi, huzurun tesis edilmesidir.
++
Başlangıçta “Terörü dış güçler destekliyor. Baş etmek sanıldığından daha zor. Komşularımız bile silah yardımında bulunuyor” diye iktidarı savunanlar, giderek istihbaratın yetersizliğini, alınan önlemlerin etkili olamayışını yüksek sesle söylemeye başladılar.
Dün çeşitli mesleklerden dostlarla konuşurken şu sorular gündeme getirildi örneğin:
-Terör örgütü asker ve polis taşıyan servis araçlarına sık sık saldırı düzenliyor. Bu bilindiği halde İstanbul’da onlarca polisi servis aracıyla görev yerine götürmek doğru muydu?
-Hadi bir yanlışlık yapıldı, polisler servis aracına bindirilerek toplu hedef yapıldı, hiç değilse o servis aracının bombalara dayanıklı olması gerekmez miydi?
-Bir ihbar furyasıyla “Paralelci” diye emniyet örgütünün üstüne ölçüsüz biçimde gidilmesi, binlerce iyi yetişmiş polisin sağa sola dağıtılması güvenlik zafiyeti yaratmadı mı?
-Böyle kritik bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhammed Ali’nin ABD’deki cenazesine gitmesinin manası var mı?
-Terör kurbanlarının ve şehitlerinin cenazelerine katılmak, güvenlik zirvesine başkanlık etmek Cumhurbaşkanı için daha önemli bir görev değil mi? - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok