Header Ads

Damızlık boğa alanlardan devlete teşekkür

Editör -

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hibe desteği ile alınan montofon, simental ve limuzin cinsi 109 damızlık boğa Kars'ta sahiplerine teslim edildi.


Hayvanlarını alan besiciler devlete bol bol dua etti. Hayvan sahipleri,


"Allah devletimize zeval ermesin. 10- 15 bin TL değerindeki damızlık boğa'ları 3 bin TL'ye satın almış oluyoruz. Bunlara 3 yıl bakacağız, sonra da tamamen bizim olacak"

Kars'ta, 8 bin lirası devlet destekli olmak üzere 11 bin lira değerindeki damızlık boğa'ların dağıtımı besicinin yüzünü güldürdü. 85’i Kars'ın yerel ırkı montofon olmak üzere, 20’si simental ve 4’ü limuzin toplam 109 boğa düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Bugüne kadar 800 çiftçinin bu destekten yararlandığını belirten yetkililer, sıra bekleyen diğer çiftçilerin ise boğalarına önümüzdeki 1 yıl içinde kavuşacağını söyledi.

Damızlık boğa dağıtımı töreninde heyecanlı olan besiciler devlete bol bol dua etti. Hayvan sahipleri, "Allah devletimize zeval ermesin. 10- 15 bin lira değerindeki boğaları 3 bin liraya satın aldık. Bunlara 3 yıl bakacağız sonra da tamamen bizim olacak. Bu boğalardan doğacak buzağılara da destek alacağız. Allah'tan daha ne isteyebiliriz ki?" dedi. Kimileri sevincini cep telefonlarıyla yakınlarını arayarak paylaşırken, kimileri de boğalarla selfie çekilerek bu anı ölümsüzleştirdi.

'HAYVANLARI DENGELİ BESLEYİN'


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, panayır havasında boğaların dağıtıldığını söyleyerek, yetiştiricilerin memnuniyetini görmek kendilerini de memnun ettiğini belirtti. Düzgün, 1.5 yıldır devam eden proje kapsamında gerek hayvan ırklarının geliştirilmesi, kaliteli boğaların verilmesi adına DAP projesi kapsamında desteklenen projenin devam ettiğini annattı. Dağıtımların süreceğini vurgulayan Düzgün, besicilere şunları söyledi:
"Lütfen boğalara iyi bakın. Hayvana yem ve arpayı çok vermeyin. Dengeli besleyin. Bu hayvanlar kaliteli bir ırk olduğu için aşırı beslerseniz çok çabuk kilo alır, sonra kullanamazsınız. Hayvanları 3 yıl boyunca kullanma zorunluluğunuz var. Ama 3 yıl kullanırken de bu hayvanlar size 3 yıl boyunca tüm hayvanlardan destek almanızı sağlayacak. Bu manada yetiştiricilerimizi uyarmak istiyorum, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Düzgün, 1.5 yıldır devam eden proje kapsamında gerek hayvan ırklarının geliştirilmesi, kaliteli boğaların verilmesi adına DAP projesi kapsamında desteklenen projenin devam ettiğini annattı. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok