Header Ads

Türkiye eski günlerine dönebilecek mi?

Tandoğan Uysal -

Türkiye’de AK Parti iktidarı sürdüğü sürece terör ile uzun yıllar daha mücadele edecektir.


AK Parti’nin tüm önemli isimlerinin yaptıkları açıklamalar bu yönde. “Türkiye terör ile yaşamaya alışmalı” sözüne doğan tepkiyi dikkate almalıyız.
Türkiye bırakın eski günlere dönmeyi, nasıl geçmişi arıyorsak, bugünleri de maalesef arayacağız. Eskiden bir terör örgütü vardı şimdi buna İŞİD’in katılmasıyla bu ikiye çıktı. Bir saldırı olduğunda bile hangi örgütün yaptığı konusunda tereddüt başlıyor. Türkiye’yi haber kanallarını izliyorum.
Açık oturumlarda görüşler iki alanda gelişiyor. Hükümet taraftarları ve diğerleri. Hiç sağduyu yok. Hep siyaset var. Her şeyin arkasında seçim ve seçimden çıkacak bir iktidar. Bu tablo karşısında nemalanmak isteyen insanlar serisi. Yani herkes bir köşe kapmaca derdinde.
Herkes kan üzerinden malı nasıl götürürüm derdinde. Kimse canlarını toprağa veren insanların cenazelerine katılmalarından ve terörü kınamalarından başka bir şey yapmıyor.
KILIÇDAROĞLU’UNUN ÖNÜNE KURŞUN KOYSAN NE YAZAR
Türkiye ülke genelinde şehitlerine son yolculuğuna uğurlarken, acı unutuldu. Kendini bilmez bir sokak magandası, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cenazeye gelmiş bir kişinin önüne kurşun koyuyor.
Belli ki bir tezgah. Sonra da Cumhurbaşkanı olası bir seçim için Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef göstererek, ’’Onu vatandaşa havale ediyorum’ ’diyor.
Çok basit bir oy avcılığı. Yanı acının ulusça yaşandığı bir camii avlusuna siyaset kirliliği katılıyor. Bırakın o şehide saygıyı, ülkeye saygı gösterilmiyor. Maalesef bir kere daha gördük ki, Türkiye için için kan ağlarken, hala birileri oy avcılığı peşindeler yazık olan da bu.
BU KUTUPLAŞMLARLA NEREYE KADAR
Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bugünlere baktığımda gerçekten kutuplaşmalar had safhada. Eski Türkiye’yi beğenmiyorsunuz ancak, böyle olağanüstü durumlarda siyasi ahlak gereği yine birlik ve beraberlik mesajları verilirdi. Şimdi ise kutuplaşmalar ve hedefe koymaktan ileri gitmiyor. Hiç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ya da Başbakanlardan siyasi liderlere yönelik bir birlik ve beraberlik mesajları verdiğini duydunuz mu?
Ben duymadım. Kimseyi, aldatmayın, terör terördür. Canlar yanar, kanlar akar, acılar dağ olur. Düşmanlık ve nefret alır başını gider. Bugüne kadar kimse bundan fayda görmedi. Bundan sonra da görmez.
Hep yazık olan genç canlara ve arkasından kalanlara.
AK PARTİ DE PROTESTO
EDİLMEDİ Mİ?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun bırakıldı olay oldu. Şehitler unutuldu ya da unutturuldu. Ne kadar daha unutturacaklar. Geçen Haziran seçimleri sonrasında birden bire artan PKK terörü karşısında AK Parti hükümeti, bakanları milletvekilleri yuhalanmadı mı?
Böyle yuhalama ile kurşun bırakma ile sadece gazete haberi olur. Gündem olur. Sorun yerinde durur.
Yurtta sulh, cihanda sulh bir Türkiye, bugünkü acıları unutur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder bu sözü boşu boşuna bize miras bırakmamıştır.
Terör nereye kadar?
Elbet bir gün buna da büyük bir Tsunami gelecektir.
O zaman şehit cenazelerine gidecek tek bir siyasetçi kalmayacaktır. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok