Header Ads

Affedilir, yanı yok

Editör -

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bombalı saldırıda yaralananları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur. Bu teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek Fatih'te düzenlenen bombalı saldırıda yaralananları ziyaret etti. Yaralıların durumuna ilişkin bilgi alan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.
"Milletçe başımız sağ olsun" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, "Haseki Hastanesi'nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Şu anda onların ameliyatı devam ediyor. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim. Maşallah gayet iyiler. Kendileri ile kısa bir sohbetimiz oldu. Patlamanın şiddetiyle ufak tefek bazı zedelenmeleri var. Onlar da kısa zamanda taburcu edilecekler. Şu anda başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimiz ile alakalı da tüm adli işlemler devam ediyor. Bu adli işlemleri akabinde ailelerine teslim edilecekler. Onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız" ifadelerini kullandı. Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Terör örgütünün özellikle sivil-polis, sivil-asker ayrımı bizi bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır. Bunların bu yaptıkları insanlara karşıdır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, köy korucumuzun da görevi ülkede can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamak ile yükümlü insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur. Bu teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Tabii ki şehitlerimiz var, ciğerimi kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun öyle şu anda bitti biter diye bir durum yok. Bunun minimize edilmesidir aslolan. Bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek emniyetimiz, gerek köy korucularımız ortaklaşa ciddi bir mücadele veriyorlar. Vermeye de devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan PKK'nın şehirlerde benzer eylemler yaptığını da hatırlatarak, "Bunu şehirlere taşıması yeni değil. Daha önce Diyarbakır merkezde, Ankara merkezde, İstanbul Sultanahmet'te oldu. Teröristten her zaman her yerde bu tür şeyleri bekleyip ona göre hazırlıklı olmalıyız. 'Terörist uyur 'diye bir şey yok. Terörün nerede ne zaman neyi patlatacağı belli olmaz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının faillerinin yakalanması için çalışmalarının sürdüğünü de belirterek, "Tüm araştırmalar yapılıyor. Polis teşkilatımız araştırmalarını istihbarat örgütü ile birlkite sürdürüyorlar. En kısa zamanda bunun ipuçları ele geçecektir" şeklinde konuştu. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok