Header Ads

Kıbrıslı sanatçılar Londra'da sergi açtı

Editör -

Londra'da yaşayan Kıbrıslı sanatçılar Sümer Erek ve Frixos Papantoniou, Kıbrıs'ta çözümden yana esen olumlu havaya katkı sağlamak amacıyla "Zaman ve Mekan" isimli ortak bir resim sergisi açtı.


Sergi İngiltere'nin başkenti Londra'daki 12 Star Galeri'de Kıbrıs Yüksek Komisyonu Kültür Ateşesi Achilleas Hadjikyriacou'un organizasyonuyla gerçekleştirildi.


Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı serginin açılışını Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Londra temsilcisi Euripides L. Evriviades yaptı.


[caption id="attachment_37758" align="alignnone" width="960"]LONDRA'DA YASAYAN KIBRISLI SANATCI SUMER EREK VE FRIXOS PAPANTONIOU, KIBRIS'TA COZUMDEN YANA ESEN OLUMLU HAVAYA KATKI SAGLAMAK AMACIYLA "ZAMAN VE MEKAN" ISIMLI ORTAK BIR RESIM SERGISI ACTI. FOTOGRAF:GONCA YAĞCI, LONDRA (DHA) LONDRA'DA YASAYAN KIBRISLI SANATCI SUMER EREK VE FRIXOS PAPANTONIOU, KIBRIS'TA COZUMDEN YANA ESEN OLUMLU HAVAYA KATKI SAGLAMAK AMACIYLA "ZAMAN VE MEKAN" ISIMLI ORTAK BIR RESIM SERGISI ACTI. FOTOGRAF:GONCA YAĞCI, LONDRA (DHA)[/caption]

Kıbrıslı sanatçılar ve Sergi hakkında bilgi veren Ressam Sümer Erek, serginin Kıbrıs'ta iki kesim arasında sürdürülen yoğun görüşmelerin olumlu havasının etkisiyle ve kalıcı bir çözüme destek amacıyla açıldığını belirtti. Erek: “Bir zamanlar Kıbrıs ile olan güçlü bağlarımı Akdeniz konulu resimlerde yansıtırdım. Akdeniz benim için bir aşk deniziydi, yapıtlarımın özü de adları da bu ruh halini anlatırdı.

[caption id="attachment_37760" align="alignnone" width="960"]LONDRA'DA YASAYAN KIBRISLI SANATCI SUMER EREK VE FRIXOS PAPANTONIOU, KIBRIS'TA COZUMDEN YANA ESEN OLUMLU HAVAYA KATKI SAGLAMAK AMACIYLA "ZAMAN VE MEKAN" ISIMLI ORTAK BIR RESIM SERGISI ACTI. FOTOGRAF:GONCA YAĞCI, LONDRA (DHA) LONDRA'DA YASAYAN KIBRISLI SANATCI SUMER EREK VE FRIXOS PAPANTONIOU, KIBRIS'TA COZUMDEN YANA ESEN OLUMLU HAVAYA KATKI SAGLAMAK AMACIYLA "ZAMAN VE MEKAN" ISIMLI ORTAK BIR RESIM SERGISI ACTI. FOTOGRAF:GONCA YAĞCI, LONDRA (DHA)[/caption]

Uzun bir aradan sonra yeniden tuval resmine dönüşüm bir rastlantı sonucu gene Kıbrıs ile ilgili oldu. Bu kez de mekan bağımı Akdeniz'den imgeler oluşturdu. Belki de artık resimlerimin kurgusu kendiliğinden bu düzlemde oluşmaya başlamıştı.Ama üretim sürecinde durakladım, o büyülü ilham kaynağım yok olmuş, zaman bağım kopmuştu. Kıbrıs'a olan sevdam bitmiş değildi; ama Akdeniz'den esinlendiğim aşkı kaybetmiştim. Yüzüme şamar gibi inen bir gerçeklik vardı. Söz bitmişti. Sıradanlaşan ölüm haberlerinde isim bile yoktu. Onlar birer istatistiki detay oldu, her şey artık duyarsız ve sıradan. Eserlerim bu duygular içinde şekil aldı, bu nedenle de 'isimsiz' olarak sunuyorum" dedi.

[caption id="attachment_37757" align="alignnone" width="960"]LONDRA'DA YASAYAN KIBRISLI SANATCI SUMER EREK VE FRIXOS PAPANTONIOU, KIBRIS'TA COZUMDEN YANA ESEN OLUMLU HAVAYA KATKI SAGLAMAK AMACIYLA "ZAMAN VE MEKAN" ISIMLI ORTAK BIR RESIM SERGISI ACTI. FOTOGRAF:GONCA YAĞCI, LONDRA (DHA) LONDRA'DA YASAYAN KIBRISLI SANATCI SUMER EREK VE FRIXOS PAPANTONIOU, KIBRIS'TA COZUMDEN YANA ESEN OLUMLU HAVAYA KATKI SAGLAMAK AMACIYLA "ZAMAN VE MEKAN" ISIMLI ORTAK BIR RESIM SERGISI ACTI. FOTOGRAF:GONCA YAĞCI, LONDRA (DHA)[/caption]

Erek ve Papantoniou'nun Zaman ve Mekan sergisi, 17 Haziran'a kadar açık kalacak. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok