Header Ads

Seri Katil Atalay yakalandı

Orhan Uğuroğlu -

İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan seri katil Atalay Filiz, İzmir'in Menderes İlçesinde bir parkta yakalandı.


Seri katil Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptandı.Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Filiz Türk polisinin ısrarlı ve bilinçli takibi ile yakalandı.


Geçen 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen Seri Katil Filiz'in, Buca'da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı. Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.

Aradan geçen sürede çok sayıda ihbar geldi. Bütün ihbarları titizlikle değerlendiren polis, Seri Katil Atalay Filiz'i bugün İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki bir parkta yakaladı. Gözaltına alınan Atalay Filiz, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

İŞTE ÖYKÜSÜ

İşlediği cinayetlerle Türkiye'nin gündemine gelen Atalay Filiz'in Galatasaray Lisesi'nde okuduğu yıllara ait okul yıllığındaki çarpıcı ifadeler dikkat çekti. 137. dönem mezunlarından olan Atalay Filiz’e arkadaşları, ‘Sata’ ya da ‘Satalay’ diye hitap ediyor. Yazılanlar arasında arkadaşlık mesajları çoğunlukta olsa da, ‘tuhaf’, ‘anormal’, ‘manyak’, gibi ifadeler yer alıyor. Bu arada Atalay Filiz'i yakalamak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından özel ekip kuruldu.

İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın öldürülmesinin ardından Türkiye'nin gündemine gelen Atalay Filiz, 3 yıl önce de Ankara’da çocukluk arkadaşıyla sevgilisini öldürdükten sonra sırra kadem basmıştı. Paris’teki Rus sevgilisinin 5 yıldır kayıp olduğunun belirlenmesi ise akıllara “seri katil" ihtimalini getirdi.

[caption id="attachment_37346" align="alignleft" width="1440"]Seri Katil Atalay Filiz İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı Seri Katil Atalay Filiz İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı[/caption]

Firarda aile buluşması

Onlarca kişinin ifadesini alan polis, kamera görüntülerinden Atalay Filiz’in izini bulmaya çalışırken, Filiz'in lise yıllığı, kişiliğiyle ilgili ipuçları veriyor. Galatasayray Lisesi’nin 2005-2006 yıllığındaki 137. dönem mezunlarından olan Atalay Filiz'e arkadaşları, ‘Sata’ ya da ‘Satalay’ diye hitap ediyor. Yazılanlar arasında arkadaşlık mesajları çoğunlukta olsa da, ‘tuhaf’, ‘anormal’, ‘manyak’, gibi ifadeler dikkat çekiyor.

‘ADAM ÖLDÜRECEKSİN...’

Okul numarası 1395 olan Atalay Filiz’in 2 fotoğrafı yer alıyor. Şüpheli, karelerden birinde mezar taşını andıran bir kaidenin önünde görülürken, diğeri ise neredeyse ‘seri katili’ tarif ediyor. Atalay Filiz’in arkasındaki televizyonda, Hollywood’un ses getiren korku filmlerinden 'Kuzuların Sessizliği’ndeki yamyam katil Hannibal Lecter yer alıyor. İşte yıllıktaki Atalay Filiz:

-“Biz küfrün k’sını bilmezken sarışın bir çocuk ana avrat dümdüz gidiyor, kavga ediyoruz: Akla gelmez iğrençliklerle ona buna sataşıyor. Yıllar geçiyor, hayvan gene aynı hayvan...” (A.)

-“Pornocu Atalay görünümünün altında yatan, derin ve iyi kalpli arkadaş Atalay’ı geç de olsa yakalayabildim.” (D.)

-“Bisküvileri çiğneyip R. ile saçımıza, yüzümüze tükürüyordun. O halden eser kalmadı ama yine de bir anormallik var; çözemedim.” (K.)

-“Yatılılıktan ayrıldın. Yine de içindeki manyak ruhu kaybetmedin...” (O.)

-“Herkesin kirli çamaşırları var, sen de bunları ortalığa saçmaktan sapıkça bir zevk alıyorsun. Bazı özelliklerin beni korkutsa da, güzel bir insansın. İleride de hayvanlıklarla beni dehşete düşürmeye devam edeceğinden şüphem yok.” (P.)

-“Sahip olduğum en tuhaf, en anormal arkadaşsın sen Atalay.” (R.)

-“Düşünceli hallerinden dolayı, derinlere inen fikir adamı izlenimine kapıldım.” (A.)

-“Hayvanlıklarla yüzümüzü güldürdün: İlginç fantezilerin ve yazı gücünle öne çıktın. ” (B.)

-“Hayvanlıklarınla, sapıklıklarınla, taşkınlıklarınla yine de güzel geçen bir sene.” (M.)

-“Lan Atalay, yeter, atmayı kes şunları; adam öldüreceksin” dediğim hazırlık1... Senden çok şey öğrendim. Mesela yabancı kızlara hayvan gibi bakabilirim.” (S.)

İNTERPOL OLGA’YI ARIYOR

5 yıldır kayıp olan ve Atalay Filiz’in kurbanlarından olduğu sanılan Olga Seregina, İnterpol tarafından aranıyor. Olga’nın fotoğrafı İnterpol’ün sayfasında yer alıyor. Genç kadının kaybolmasının ardından sınıf arkadaşı Facebook’ta “Olga Seregina Aranıyor” grubu kurdu ve onu Atalay Filiz’in öldürdüğünden şüphelendiğini yazdı. Olga’nın, Ankara’da öldürülen Rus kadının da arkadaşı olduğu öğrenildi.

KEŞAN'DA GÖRÜLDÜ İDDİASI

Öğretmen Fatma Kayıkçı’nın cinayeti zanlısı Atalay Filiz'i yakalamak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından özel ekip kuruldu. Atalay Filiz’in yurtdışına çıkma ihtimaline karşı sınır kapıları ve havalimanları uyarılırken, fotoğraflarına photoshop üzerinde değişik portreler uyarlanarak bütün birimlere dağıtıldı.

Öte yandan 29 yaşındaki Atalay Filiz’in, sahte pasaportla Yunanistan’a geçmeye çalıştığı ve Edirne’nin Keşan İlçesi’nde Yunanistan plakalı bir araçtan indiği yönündeki söylentiler, emniyet birimlerini harekete geçirdi. Keşan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede tüm MOBESE ve karayolu üzerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok