Header Ads

Genç sanatçıların mezuniyet keyfi

Alper Uğuroğlu -

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Genç sanatçılar mezuniyet keyfi yaşadı.


Grafik Resim Heykel Seramik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende diplomalarını aldı, genç sanatçıların mezuniyet keyfi görülmeye değerdi. Törene Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, dekan yardımcıları Doç. Ayşe Yüce ve Yrd. Doç. Metin Şen, öğretim elemanları ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Ali Kaya, ailelere şöyle seslendi:
"Sanat karın doyurur mu', bakış açısının hakim olduğu, sanat ve sanatçı fukarası bir memlekette çocuğunuzu güzel sanatlar eğitimi için cesaretlendirici yaklaşımınız ve eğitimi boyunca destekleriniz takdire şayan. Teşekkürün en büyüğü sizin."

[caption id="attachment_37500" align="alignnone" width="1542"]MERSIN UNIVERSITESI GUZEL SANATLAR FAKULTESI OGRENCILERI DIPLOMALARINI ALDI. FOTO: MERSIN, DHA MERSIN UNIVERSITESI GUZEL SANATLAR FAKULTESI OGRENCILERI DIPLOMALARINI ALDI.
FOTO: MERSIN, DHA[/caption]

Öğrencilerden beklentinin büyük olduğuna dikkat çeken Kaya, yaşam kalitesini artırmanın yaratıcı düşüncenin geliştirilmesi ile mümkün olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Sizlerin uzun vadede toplumun olaylara, doğaya bakış açısını değiştirmek, çok yönlü düşünme yeteneği ve estetik anlayışını geliştirmek, çağdaş yaşam standartlarına ulaşmada itici güç olmak gibi ağır bir sorumluluğunuz bulunuyor. Fakültenizle bağlarınızı koparmayın. Buradan kimseye kırgın ve dargın ayrılmayın. Genç sanatçılarımız, yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Törende ayrıca, Doç. Tuncay Yüce tarafından hazırlanan Güzel Sanatlar Fakültesi tanıtım filmi izlendi. Törenin sonunda öğrenciler, 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek ve keplerini havaya atarak mezuniyet keyfi'ni doyasıya yaşadı.

Daha sonra öğrencilerin heykel, resim, grafik ve seramik alanındaki çalışmaları sergilendi. - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok