Header Ads

MHP değişirken CHP aynı kalamaz!

Nuri Kayış -

MHP’de olağanüstü kongreye gidilecek olması parti tabanını heyecanlandırdı, taze bir rüzgar estirdi.


Kongrede herkesi kucaklayabilecek bir ismin genel başkan olması bu partinin oylarını tırmanışa geçirebilir.
Peki, MHP değişirken CHP aynı kalabilir mi, yola Kılıçdaroğlu ve ekibiyle devam edebilir mi?
Zor görünüyor. Milletvekilleri arasında da, il örgütleri içinde de, delegeler başta olmak üzere tabanda da kendi kendine söylenmelerin öfkeli homurdanmalara dönüşmeye başladığını izliyoruz.
Muharrem İnce değişim sloganıyla yeniden ortaya çıktı. Fikri Sağlar parti politikalarını açıkça eleştiriyor.
Her iki ismin de toplanacak bir olağanüstü kurultayda genel başkanlığa adaylıklarını koymaları sürpriz olmaz. Önümüzdeki günlerde başka adayların çıkması da muhtemeldir.
++
Kılıçdaroğlu’nun henüz “kan”lı açıklamalarının şoku sürerken, günde bazen 10 şehit verdiğimiz bir dönemde cezaevlerindeki PKK’lı hasta tutuklu ve hükümlüleri ziyaret ettiklerini söylemesi ciddi bir gaf olarak görülüyor.
Seçim yenilgilerinin yanısıra MHP’li Mansur Yavaş’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı adayı olarak çıkarması, “Anayasa’ya aykırı ama dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyeceğiz” demesi, partinin halkla ilişkiler alanında en parlak isimlerinden Aylin Nazlıaka’nın ihraç edilmesine önayak olması Kılıçdaroğlu’nun kredisini bir hayli azalttı, değişim isteyenlerin artmasına neden oldu.
++
Kılıçdaroğlu’nun son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti iktidarına karşı üslubunu sertleştirmesinin ardında CHP örgütünü etrafında birleştirme çabası yatıyor bence. Hakkında açılan davalardan hapis cezası çıkmasını dört gözle bekliyor olabilir.
++
Keşke Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’na şöyle bir madde eklense de partilerde lider değişimleri bu kadar uzamasa ve sancılı olmasa:
“Genel seçimi kaybeden partilerin liderleri istifa etmiş sayılır, yerlerine toplanacak olağanüstü kongre ve kurultaylarda yenileri seçilir.” - Sonsöz Gazetesi

Hiç yorum yok