Header Ads

Bir var, bir yok

Spor-Toto Süper Ligi’nin 27.ncı haftası Pazartesi gecesi oynanan iki maçla tamamlandı. Maçların birinde futbol varken, ikisinde de seyirci ve sportmenlik her zaman olduğu gibi yine yoktu.


Gecenin ilk maçı Rize-Kayseri arasında oynandı. Alt sıraları ilgilendiren maçı izlerken uyumamak için kahve üstüne kahve içtim. Maçta futbol, seyirci ve sportmenlik yokken bol pas vardı.

Gecenin ikinci maçı Kasımpaşa-Beşiktaş arasında oynandı. Şampiyonluğu ilgilendiren maçın ilk yarısında futbol yoktu ama aynı dakika içinde atılan karşılıklı goller vardı.

Maçın ikinci yarısında futbolu (vasatın üstünde) gördük. İki takım da iyi oynadı Beşiktaş 4-5 gol fırsatını değerlendiremezken, Kasımpaşa girdiği 8-9 gol pozisyonundan ancak birini attı. Beşiktaş’ın ilk defa bu kadar kötü oynadığını ve rakibine çok fırsat verdiğini gördüm.

Kasımpaşalı oyuncular hocalarının verdiği taktiği % yüz uyguladılar. Belki çok gol kaçırdılar ama maçı hak ederek kazandılar. Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş’in yaptığı değişiklerden hiçbir şey anlamadım.

Şampiyonluk yarışını, kim daha sakin oynarsa, o kazanacak. İki takım da çok panik yapıyor. Maç yorumlarımda hep, “Sportmenlik yok” diyorum. İşte bu maçtan bir örnek. Oğuzhan Özyakup.

Milli futbolcu, iyi futbolcu falan filan. Rakibinin dizinin altına tekmeyi atacaksın sonra hiçbir şey yapmadım diye hakeme itiraz edeceksin. Kasımpaşalı futbolculara el-kol-parmak hareketi yapacaksın. Oğuzhan efendi, insan olsan, sportmen olabilsen. Ama nerdeee…

Öte yandan gecenin bir saatinde tekrarını izlediğim, Türk Telekom-Fenerbahçe basketbol maçı bir harikaydı. İki takım da harika oynadı. Maçta büyük bir heyecan ve üçlük atma yarışı vardı. Son saniyede üçlük atan Bogdanoviç takımını galibiyete taşıdı..



Bir var, bir yok

Hiç yorum yok