Header Ads

İsveç’teki Türk gençleri baskıya rağmen 23 Nisan kutlamasında ödün vermedi

Türkiye’de terör ve şehitler nedeniyle 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramını kutlama kararı etrafında odaklaşırken, Stockholm’de büyük bir Türk şölenine dönüşerek kutlanan 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı İsveç’te son aylarda Mehmet Kaplan komplosunda oluşan atmosfer baskısı altında yapılacak. Mehmet Kaplan senaryosunun bir ürünü olarak İsveç’teki Türk sivil toplum örgütleri üzerindeki baskı 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Bayramı kutlamasına kadar sarktı.


Yaklaşık 10 yıldır büyük bir şölene dönüştürülerek  Türk Gençlik Federasyonu (TUF) tarafından kutlanan 23 Nisan Çocuk ve Ulusal Eğemenlik Bayramı kutlaması öncesinde oluşturulan ’’Faşist’’ yaklaşıma Türk gençleri duruşlarını yaparak, her türlü baskıya boyun eğmeyerek 30 Nisan Cumartesi günü Kraliyet Parkı’dan 12.00-18.00 arasında kutlama yapma kararı aldı.

İSVEÇ’TE TÜRKLERİ SİNDİRME OPERASYONUNA DÖNÜŞTÜ

İsveç hükümetinde Türk asıllı Konut ve İmar İşlerinden sorumlu Bakan Mehmet Kaplan’a yönelik kompla teorileri ile koltuğundan eden medya senaryaso bu sefer başka bir yüzü ile ortaya çıktı. Benim de katkılarım olan ve Stockholm’de 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Bayramı kutlaması Türk Şölenine dönüştürülen 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Bayramı Türklerin Birlik ve Beraberliğini ortaya çıkarması, Türk karşıtları tedirgin ediyordu. Mehmet Kaplan’ı izlemeye alan Türkiye karşıtları bu sefer ne yaparız da Türklerin Stockholm’deki kutlamasını yok ederiz bilinci ile harekete geçtiler. Yoktan büyük bir 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını tek başına 10 yıldır büyük bir başarı ile kutlayan gençlerin başarısını çekemeyen Türkiye karşıtlarının benzer senaryosu işe yaramadı. Mehmet Kaplan olayı ile başlayan Türklere yönelik yok etme projesi ve yalnızlaştırmanın bir parçası olarak bu sefer 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Bayramı kutlamasına sarkan bu gizli el birlik ve beraberlik sembolü olan 23 Nisan etrafından kenetlenerek aşan İsveç’teki Türk gençleri Türkiye’dekilere de umarım iyi örnek olur.
TÜRKİYE’DEKİLER İSVEÇ’TEKİ TÜRK GENÇLERİNİ ÖRNEK ALSINLAR!

Türkiye’de terör ve şehitler gösterilerek bu yıl kutlamaların yapılmaması aslında, terörü yaratanlara pirim vermez mi? Hani terör ne pahasına olursa, olsun bizim hayatımızı etkilemiyecekti. Eğer, birlik ve beraberliğimizin ve Cumhuriyetimizin en güzel armağını bu bayramı kutlamaz isek o zaman teröristleri mutlu ve motive etmez miyiz? En kötü günümüz de dahi bu bayrağı devamlı yükselterek tutmalıyız ki, dost düşman kararlılığımızı görsün.
 BU SEFER DE BİR BAŞKA FOTO İLE SALDIRDILAR

TUF’un 10 yıl içerisindeki kutlamalarında sponsor olanlara kutlamanın sonunda verilen teşekkür plaketi ile TUF’u vurmak isteyen Mehmet Kaplan senaryocuları, İsveç Ülkü Ocakları Derneği Başkanı İlhan Şentürk’e verilen plaketi öne çıkararak, ’’Faşist’’suçlaması ile bu organizasyona destek veren Center Partisi üzerinde baskı oluşturdu. Center Parti de bu baskı üzerine sponsorluğunu geri çekti. Türk Gençlik Federasyonu, ekonomik baskı ve Türk Gençlik Federasyonunu ’’Faşist’’ bir örgüt suçlaması karşısında İsveç örgütleri arasında yalnızlığa itilme ve örgütün çökertilmesine yönelik bu girişime rağmen daha önce belirlenen tarih olan 30 Nisan Cumartesi günü, yine Türk şölenine dönüşecek atmosferde kutlayacağını duyurdu. Buradan her zaman alkışladığım İsveç’teki Türk gençlerini yine ayakta alkışlıyorum. Dik duruşlarını geçmişte de gösterdiler bugün de. Onlar gerçekten bizim geleceğimiz. TUF’un emin ellerde olması beni yine umutlandırdı ve mutlu etti. İyi ki varsınız gençler, iyi ki varsın TUF!!!



İsveç’teki Türk gençleri baskıya rağmen 23 Nisan kutlamasında ödün vermedi

Hiç yorum yok