Header Ads

Vekili de dindar Anayasa ister…

CUMHURBAŞKANI CAMİ’DE KUR’AN OKUR ve YAYINLATIR İSE


Amerika’da cami açan Cumhurbaşkanı Erdoğan 93 yıldır hiçbir Başbakan ve Cumhurbaşkanının yapmadığını yaptı ve Cami’de hem de kamera önünde Kur’an-ı Kerim okudu. 25 gün sonra da Meclis Başkanı Kahraman “dindar Anayasa” istedi…


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından hazırlanan 1921 Anayasa’sından bu yana her Anayasa’nın 2. Maddesinde, “… Demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir” hükmü vardır.

Yine Anayasa’mızın 4. Maddesinde yer alan, “Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez” hükmü 93 yıldır her Anayasa’da yer alır.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “…laiklik ilkesinin yeni anayasada yer almaması gerektiğini” belirterek, “Yeni ve dindar bir anayasa olmalı” diye konuştu.

Yani Meclis Başkanlığına bu Anayasa gereği oturan İsmail Kahraman, “değiştirilmesi teklif edilemez” hükmüne rağmen bu teklifi getirerek Anayasa’yı çiğnedi.


ERDOĞAN’IN ANAYASA VE LAİKLİK GÖRÜŞÜ


Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakanlığı döneminde Mısır’a yaptığı resmi ziyarette, özel bir TV kanalındaki röportajda, “Mübarek sonrası yeni Mısır’ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum. Türkiye’de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir. Ben Recep Tayyip Erdoğan olarak Müslümanım ama laik değilim. Fakat laik bir ülkenin başbakanıyım. Laik bir rejimde insanların dindar olma ya da olmama özgürlüğü vardır” diye konuştu.


GELELİM YORUMUMUZA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerini dikkatinize getirdim.

“Devlet Laik olur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu aybaşında Amerika’da açılışını yaptığı Cami’de Diyanet İşleri Başkanının yapması gerektiğini yaparak eline mikrofonu aldı ve kamera önünde Kur’an-ı Kerim’den ayet okudu.

93 yıllık Cumhuriyetimizde pek çok Başbakan ve Cumhurbaşkanı Cami’lere gitti, Cuma namazları da vakit namazları da kıldı.

Ama hiç birisi Namaz kılarken, Kur’an okurken, dua ederken fotoğraf ve videolarının çekilmesine izin vermediler.

Laik Cumhuriyetin Cumhurbaşkanının eline mikrofonu alıp Kur’an-ı Kerim’den kamera önünde ayet okuması ve özel kameramanının bu görüntülerini de sosyal medyada yayınlatması Erdoğan’a nasip oldu.

İşte bu görüntüleri bir düşünün ve bir de Mısır halkına laikliği öneren Erdoğan’ın sözlerini düşünün.

Hangisi samimi, hangisi gerçek?

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı Cami’de imamlık ya da Diyanet işleri Başkanlığı görevini üstlenirse Meclis Başkanı da “dindar Anayasa” ister değil mi?



Vekili de dindar Anayasa ister…

Hiç yorum yok