Header Ads

Türkiye neden hep hedefe konuyor

Türkiye dünyanın en kritik coğrafyada bulunduğunu yıllardır biliriz. Türkiye’nin sınırı Ortadoğu ülkelerinde karışmayan bir ülke kalmadı. Bir zamanlar, iyi ki petrol Türkiye’de çıkmıyor. Bizi de karıştırırlar diye düşünmüşümdür. Ancak şimdi öyle demiyorum.


Türkiye’nin Kilis şehri İŞİD tarafından bombalanıyor. İnsanlar ölüyor. Türkiye savaşın eşiğinde. Yani Türkiye’de bir şekilde karıştırılıyor.Uzun yıllardır, bu emellerine ulaşamayanlar, sanıyorum Türkiye’yi de bu hedefe taşımak istiyorlar. Türkiye’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihan da Sulh ilkesi çercevesinde yıllardır, savaşlardan uzak duran Türkiye, ne olduda böyle bir kritik noktaya düştü. Dünya ve Türkiye kamuoyunda tartışılan bir IŞID’e gittiği iddia edilen bir MİT turları vakası ortada duruyor. Türkiye’nin petrol karşılığında IŞID’e desteğini duymayan kalmadı. Ateş olmadan yerden duman çıkmaz derler. Şimdi ne oldu peki, IŞID’in silahları bize döndü. Eğer bu iddialar doğru ise bizim silahlar bize mi döndü?
PEKİ RUS JET’İNİ İNDİREN NİYE ŞİMDE IŞID’E SALDIRMAZ

Hatırlarsınız, Rus savaş uçağı sınırlarımızı geçti diyerek en yakın müttefikimizin gözüne bakmadık ve savaş uçağını aşağıya indirdik. Dünya kamuoyunda, belki Türklerin bir süper gücü Rus savaş uçağını Türkiye’ye ayrı bir prestij kzandırmış olabilir. Ancak bugün bakıyoruz, ABD’nin savaş gemilerinin yanından geçen Rus uçaklarını ABD düşürmedi ve krize yol açmadı. Peki Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi neye manidardır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şovuna manidardır. Bir zamanlar İsrail ile One Minutte ile şova soyunan Türkiye dünyada yalnızlığa itimişti. Şimdi de aslında bunun faturalarını bedelini ödüyor olmasın. Türkiye’de canlısı olsun, kurusu olsun sonuçta bombalar patlıyor. Sokaklar kan gölüne döndü. Sokaktaki taksicisinde tut, köftecisine kadar nerede kaldı turistler diyor. Bizim kimse ile düşman olacak gücümüz yok diyor. Ancak ülkeyi yönetenler herkes ile kendisi ile kavga halinde neden???
TÜRKİYE VARKEN, BU KAVGA NİYE

İşte ayağımın tozu ile Türkiye’den geldim. Türkiye’de güzel yapılmış şeyleri de gördüm. Bu güzelikleri devam ettirmek varken, neden dünya ile savaşa kalkarsın dedirtien cinsinden gelişmeler. İstanbul gibi dev metropol’ün özellikle sokaktaki vatandaş için toplu taşımada güzelliklerini gördüm. Bir Marmaray hattı ile İstanbul’un ne kadar rahatlatıldığını gördüm. Ha keza, gerek metrosu gerek se metrobus taşımacılığı ile İstanbul, çok güzelleştirilmiş. Tam bir Avrupa şehri olmuş bu servisleri ile. Bu kadar güzeliği gördükten sonra dünya ile sidik yarışına ne girersin diye kendi kendime sordum. Sen ülkenin kalkınmasına kafa yor.Sana ne Ortadoğu pisliğine karışmak.
BOB BİZİ YAKTI

Ancak geçmişte bir BOB yazılımı vardı Recep Tayyip Erdoğan için. Yani Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eş Başkanı diye. İşte bugün biz bu hayalin bedelini ülkece, milletçe ödüyoruz gibi geliyor. Bu proje sayesinde, Türkiye artık Türkiye olmaktan çıkartıldı. Türkiye almış başını gidiyor. Bakalım nerede durulacak. Umarız, başı daha ağrımadan, kendini ayarda büyük faturalar ödemeden aklını başına toplar. Bu saatden sonra sürekli kayıpla kapayan Türkiye’nin kazanacağını düşünüyorsa kendini kandırıyor demektir. Türkiye artık, hedefe konmaktan kendisini kurtarmalıdır. Yoksa bugünleri de çok arar hale geliriz.



Türkiye neden hep hedefe konuyor

Hiç yorum yok