Header Ads

Görmeden pedal çevirerek engelleri aşıyorlar

Bisiklet ile engelsiz yaşam hedefi ile İstanbul’da kurulan bir derneğin gören üyeleriyle, gün ışığına hasret üyeleri aynı bisiklet üzerinde pedal çevirerek yol arkadaşlığı yapıyor.


İstanbul’da geçen Aralık ayında kurulan ‘Eş Pedal Derneği’ üyeleri kısa sürede birçok etkinliğe imza attı. Derneğin Başkan Yardımcısı Hüseyin Sefa İpek, geçen kısa süre içerisinde ‘Tandem’ olarak nitelendirilen iki kişilik bisikletlerle 3 büyük bisiklet turu yaptıklarını söyledi. İstanbul’dan Eskişehir ve Ankara’ya gittikten sonra Kapadokya’ya geçtiklerini, bunun yanı sıra İstanbul’dan Altınoluk’ta Kazdağları’na tur gerçekleştirdiklerini, İzmir temsilciliğindeki arkadaşlarının Kayseri’den Bodrum’a  tur yaptıklarını anlattı.
BİSİKLET ÜZERİNDE PEKİŞEN DOSTLUK

Engelli ve engelsiz bireyler arasındaki dostlukları bisiklet üzerinde pekiştirmeyi, sağlam ve uzun ömürlü arkadaşlıkların yolunu yol arkadaşlığı aracılığıyla gerçekleştirmeyi amaçlayan dernek üyeleri, engelli bireylere doğa ve insan arasındaki etkileşimi, en sade ve en doğal haliyle bisiklet üzerinde hissedildiğini pratikte de yaşatmayı hedefledi.

Eş Pedal Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Sefa İpek, derneğe ait sadece iki tandem bisiklet bulunduğunu bu nedenle amaçlarını gerçekleştirmede zorlandıklarını anlattı. İpek, herhangi bir engeli bulunmayan bireylerin, engelli bireyleri tanımasını ve yaşam şekillerini öğrenmesine aracılık etmeyi istediklerini aynı zamanda engellilerin sorunlarını dile getirerek çözümünü istediklerini söyledi.
“YAPRAKLARIN HIŞIRTISINI HİSSEDEBİLİYORUM”

Derneğin üyelerinden Sadriye Görece, gören bir arkadaşının yönetiminde görmeden aynı bisikleti kullanabildiğini, uzun turlara çıkabildiklerini anlatırken şöyle dedi:

“Tandem bisiklette giderken yeşil bir alandan geçtiğimizi yaprakların hışırtısından, yolun dikliğinden bir dağa çıkmaya çalıştığımızı anlıyorum. Daha çok bulunduğum ortamı hissedebiliyorum. Bisiklete binmek önceleri sıradan bir zevkti gittiğim yerde bisikletle anlam kazanmaya başladı. Gittiğim yerin dışında yolda ne olup bittiğini algılayabiliyorum. Bisiklet bir hobi; yol arkadaşlığımız eşsiz. Birçok engeli yol arkadaşı ile birlikte aşıyoruz. Çocukluğumda heves ettim, ‘Yapamazsın’ diyenler oldu. Ama yapılıyormuş,”(DHA)



Görmeden pedal çevirerek engelleri aşıyorlar

Hiç yorum yok