Header Ads

İsveç’te aslan, kaplan savaşını bakalım kim kazanacak?

İsveç’te yıllardır, milletvekili ve bakan özlemi çeken, Türklerin adayı Mehmet Kaplan’ı bir süreden beri siyasi arenadan silme projesi, yaşama kondu.


İsveç’teki Türkiye karşıtı lobi, öyle bir tezgah kurdu ki, Mehmet Kaplan’ı tabiri caiz ise Aslan’ın önüne attılar.

İsveç’te önümüzdeki günler de Aslan mı Kaplan’ı yiyecek, Kaplan mı Aslan’ı yiyecek?

Onu zaman gösterecek.

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Kaplan, bu tip furyaları bir şekilde atlatmasını bildi, bakalım bu sefer de atlatacak mı?

Kalbimiz yine Mehmet Kaplan’dan yana ancak zaman her şeyin göstergesi olacak. Ya da bir halk deyimimiz var ya ’’Öküzün, altına buzağı aramak, işte İsveç şimdi bununla meşgul. Nefesler tutulmuş, bir taşla, iki kuş nasıl düşürülür, onun hesabı yapılıyor.

BİR BARDAK SUDA KOPARILAN FIRTINA

Aslında hedefte İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu (İTİDF) Başkan yardımcısı Barbaros Leylani vardı. Leylani, zaten bir süreden beri tepkileri çekiyordu. Sözde Ermeni soykırımı protestolarında önde olan ve tepkileri çeken Barbaros Leylani’nin geçmişi sorgulanarak tehlike adım adım geliyordu.

İsveç’teki başta Ermeni lobisi olmak üzere Türkiye karşıtı lobileri rahatsız eden bir isim olarak ortaya çıkan Leylani özellikle Iraklı Türkmenler hakkında çeşitli spekülasyonlara hedef olmuş, Saddam Yanlısı olarak gösterilmişti. Leylani, konuşmalarındaki sert ve rahatsız edici üslup kullanması da başını belaya soktu. İsveçlilerin pek sevmediği aşırı milliyetçi söylemleri ele alan bu lobi Leylani’yi bitirmek için kolları sıvamıştı.

Nitekim, İsveç medyasında patlayan ardı ardına haberler, zaten sonun başlangıcının sinyalini veriyordu.
LEYLANİ, NE DEMİŞTE BU KADAR DA OLAY OLMUŞTU

Azerbaycan destek mitinginde konuşan Barbaros Leylani, bu konuşması bir hafta sonra başını giyotinin altına gireceğinden haberi yoktu. İsveç’in hiç hoşlanmadığı bir üslubu kullanan Leylani, Ermeniler için ’’ERMENİ KÖPEKLER İÇİN ÖLÜM” demişti.

Bu konuşması üzerine başlayan kampanya sonunda, İsveç İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcılığından istifa etmek zorunda kalan Leylani fırtınası dinmedi ve arkasından İsveç’teki koalisyon hükümetinin Yeşilleri Partisi’nden Bakan olan Türk asıllı Mehmet Kaplan’a da ucu dayatılarak, senaryonun ikinci ayağı hazırlandı.

Yani bir taşla iki kuş indirilecek.

Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcılığından istifa ettiren Türkiye karşıtı lobi, şimdi İsveç medyasındaki gücünü de kullanarak, Mehmet Kaplan’ı al aşağı etmek için çaba sarf ediyor.

Bir Türk’ün Bakan olmasından rahatsızlık duyan Türkiye karşıtı lobi, her fırsatı değerlendiriyor. Bu olayda da bu o kadar bariz bir şekilde gözlemleniyor ki, anlamakta insan zorlanmıyor. Ancak, İsveçliler bir kere inandığı zaman, onları değiştirmekte o kadar zor.

Mehmet Kaplan, ikna gücü fazla olan bir siyasetçi, konuşmasını iyi bilen  şimdiye kadar da çok kez buna benzer zor koşullarda kellesini kurtardı. Bu seferde kurtarabilir mi? Şimdiden ne söylesem yalan olur.
FOTOĞRAFI SERVİS EDİLDİ  

Mehmet Kaplan’ın geçen yıl Ülkü Ocaklarının toplantısına katılması geçen hafta da Azerbaycan destek mitinginde İsveç İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani’nin Ermenilere yönelik tehditkar konuşması ve bir de bu miting toplantısında verilen yemekte Ülkü Ocakları Teşkilatı Başkanı İlhan Şentürk ile aralarında uzak mesafede de oturmasına rağmen başını ağrıtılıyor.

Bir de üstüne üstlük Mehmet Kaplan’ın Milli Görüşçüler ile de fotoğrafının yayınlanması Mehmet Kaplan’ın yok edilmesi senaryosunun son halkasını oluşturdu. Basın ve düşünce özgürlüğünün tavan yaptığı İsveç’te, neler oluyor dedirten bu gelişmelerin asıl arkasında neler var bence bu tartışılmalı.

Evet, Barbaros Leylani’nin soğukluk yaratan konuşmasını bende tasvip etmiyorum. Ancak, bu gelişmelerin, Mehmet Kaplan’a kadar uzanması ve onunda başının yenmek istenmesi, İsveç’teki derin teşkilatın ayak sesleri olarak değerlendiriyorum.

Sözde Ermeni Soykırım tasarısında çekimser kalması sonucu İsveç Parlamentosunda bir oy ile bu tasarının geçmesinde anahtar isim olarak görülen Mehmet Kaplan’a şimdi yeni bir bedel ödettirilmek için idam sehpasına kurulmuş durumda.

Asılır mı, asılmaz mı? Onu zaman gösterecek. Zaman bize Aslan ile Kaplan savaşının galibini gösterecek. Gönlümüz Kaplan’ın kazanması yönünde….



İsveç’te aslan, kaplan savaşını bakalım kim kazanacak?

Hiç yorum yok