Header Ads

Porsuk Çayı çevresinde güzel hava keyfi

Eskişehir’de güzel havanın keyfini çıkartmak isteyen vatandaşlar, kent merkezinden geçen Porsuk Çayı çevresinde vakit geçirdi.


Porsuk Çayı kenarında vakit geçirenlere sokak müzisyenleri ezgileriyle keyifli anlar yaşattı.


Porsuk Çayı’nda Karadeniz yöresine ait türküleri seslendiren Mustafa Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir halkının müziğe ve müzisyenlere olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Karadeniz müziklerinin ezgileriyle vatandaşları eğlendirmeye çalıştığını ifade eden Birinci, “İlkbaharın gelmesiyle sokaklarda müzik olmalı, sevgi olmalı, kardeşlik olmalı. Elimizden geldikçe müzik yaparak insanların yüzünde tebessüm oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.


Vatandaşlardan Mert Ergenç ise ilkbaharla Eskişehir’in farklı bir güzelliğe büründüğünü dile getirdi.


Son zamanlarda yaşanan terör saldırılarıyla insanların eve mahkum edilmeye çalışıldığını savunan Ergenç, “Terörün amacı insanları evlerine hapsetmek. Buna rağmen sokaklardayız ve baharın tadını çıkarıyoruz.” dedi.


İngiltere’den Anadolu Üniversitesine öğrenim için gelen bir grup öğrenci, Karadeniz müziklerini ilgiyle dinledi.


Öğrenciler, “Türkiye çok güzel bir ülke. Terörün bahane edilmemesi gerekiyor. Terör her ülkede var ve bundan korkmamak lazım. Sonuçta yolda giderken bir otobüs çarpabilir ve ölürsünüz. Dışarı çıkıp hayatın tadını çıkartmak lazım.” ifadesini kullandı.


-AA-



Porsuk Çayı çevresinde güzel hava keyfi

Hiç yorum yok