Header Ads

Zarrab konuşursa Türkiye’de ne olur?

Türkiye’de en ufak bir soruşturmadan, insanlar yıllarca tutuklu yargılanırken, hakkında Türkiye’de bir süre yolsuzluğa karıştığı iddia edilen şu meşhur Reza Zarrab bey niye ayrıcalıklı diye düşündürüyorum.


Hadi Rüşvet ve yolsuzluktan AK Parti sayesinde kurtuldu diyelim ama kara Para aklama iddiaları nedeniyle Amerikalı Savcı gibi Cumhuriyet Savcılarımız da yakasına sarılmalıydı değil mi?

Hakkında 6 Mart 2016’da idam karar verilen Babek Zencani’nin Türkiye’de dağıttıkları rüşvet iddiaları konusunda da Zarrab üzerinde koruma şemsiye oluşturuyor. Bunu böyle okumaya kalkarsak ve doğru ise gerçekten ortada çok büyük bir skandal var demektir.

Bu iddialar eğer netleşir ise Türkiye’nin devlet olarak saygınlığı ve güvenirliği dünyada ayaklar altına alınır.


TÜRKİYE İLK ÖNCE KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLESİN


Kara para aklama konusunda, dünyaya adres gösterileceğine, Türkiye Cumhuriyet’i olarak, bize saygınlık kazandırmak gerekir.

En ufak bir şüphe dahi olsa dahi Zarrab beyefendiyi, Türk yargısının önüne çıkarmak lazım.

Normali de bu olmalı, olmaması aslında şüphe çeker. Nitekim de bugün gerek Amerika gerekse İran’dan gelen açıklamalar, Türkiye’deki yolsuzlukları ve kara para iddialarını doğrular nitelikte.

Ama biz ne yaptık, bu yolsuzluklar tek tek ortaya konulmasına rağmen, ucu birilerini dayanacak diye hasıraltı ettik. Amerika Zarrab’ı tutuklayınca utanılacak duruma düştük.


TÜRKİYE Mİ DEĞERLİ YOKSA BU KANUNSUZLAR MI?


Türkiye olarak hakkında kara para iddiaları ayyuka çıkan bu kişiyi neden koruma şemsiyesi altına alıyorsunuz ki?

ABD’de apar topar yakalanarak hücreye konmuş bir kişi Türkiye’de ise saygınlığın bir ifadesi olan kişi olarak ihracata katkısı nedeniyle ödül bile veriliyor.

Hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanları tarafından.

İşte olayın rahatsız edici bu noktadadır.


Düşünün hangi ülkede böyle bir çelişki yaşanabilir?


TÜRKİYE’YE BURADA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR


“Yanlışın neresinden dönersen kardır” denir.

Evet, Türkiye daha fazla köşeye sıkıştırılmadan, dersine çalışıp, bu konuda Zarrab bey’e artık verdiği desteği çekmelidir.

Kimler, zarar görecekse görsün.

Artık yolun sonu gözüktü. Bir sekersin, iki sekersin üçüncüsünde elin oğlu adamı böyle alaşağı eder, sende yaya kalırsın.

Bugün yaşananları aynen buna benzetiyorum. O nedenle, Türkiye burada taşın altına eline koymalı, artık uluslararası boyut kazanan bu Zarrab bey’in yaptığı tüm ticari işlemleri ve varsa yasa dışı bir eylemi gün yüzüne çıkarmalıdır.

Eğer Türkiye bunu yapmazsa yarın Amerikalı Savcı ve hakim yapacak ve Türkiye’nin karizması yerle bir olacaktır.

Bu saatten sonra Zarrab’ın yanında durmak, insanı yakar hem de çıra gibi yakar.



Zarrab konuşursa Türkiye’de ne olur?

Hiç yorum yok