Header Ads

Güney Afrika'da Türkiye çalıştayı

Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde “Türkiye” temalı turizm çalıştayı gerçekleştirildi. Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türk Havayolları (THY) işbirliğinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde gerçekleştirilen ”Türkiye” temalı turizm çalıştayı büyük ilgi gördü.


Cape Town’da düzenlenen çalıştaya Londra Kültür ve Tanıtma Ateşesi Ali Selçuk Can, THY Güney Afrika Satış Müdürü Kenan İnce, TÜRSAB Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Gülberk Aşyapar, Travelshop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, Fez Travel Satış Müdürü Mehmet Darga, Emitt Fuarı’nın Direktörü Aslıhan Özer, Peten Travel Direktörü İffet Özgönül, Barefoot Plus Travel Yöneticisi Cengiz Tekin, Gamirasu Cave Hotel, Pienti ve Tangiers Travel ve World Heritage Academy yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Güney Afrika’da faaliyet yürüten seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.


Büyük bir katılımla gerçekleştirilen çalıştayda, Türkiye’nin turizm potansiyeli, Güney Afrikalı turizm acente sahiplerine anlatıldı. Türkiye–Güney Afrika Turizm ilişkileri ve ikili işbirliği alanları üzerine yapılan sunumların yanı sıra Türk ve Güney Afrikalı turizm acenteleri arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.


THY FRAGMANI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


Türk Hava Yolları markasını ön plana çıkaran süper kahraman Batman ve Superman’in de yer aldığı THY fragmanı ve Turizm Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye tanıtım videoları büyük ilgiyle izlendi.


CAN: ”AFRİKA’DA TÜRKİYE ÇOK YOĞUN İLGİ VAR”


Güney Afrika’da ilk kez bir çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade eden Londra Kültür ve Tanıtma Ateşesi Ali Selçuk Can, Güney Afrikalı seyahat ve tur operatörlerinin Türkiye’ye çok büyük ilgi gösterdiklerini söyleyerek, ”Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği olarak Güney Afrika’da ilk kez bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştaya yaklaşık 100 Güney Afrikalı seyahat ve tur operatörü katıldı. Türkiye’ye çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyebilirim. Umarız ki gelişen bir pazar olduğu için ilerleyen yıllarda farklı şehirlerde de çalıştay gerçekleştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


İNCE: “3 YIL İÇİNDE YOLCU SAYISINI YÜZDE 20’YE ÇIKARACAĞIZ”


Türk Hava Yolları Güney Afrika Satış Müdürü Kenan İnce ise 3 yıl içerisinde yolcu sayısını yüzde 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, ”Bugünkü çalıştay şuana kadar Türkiye ile alakalı bugüne kadar yaptığımız ilk çalıştay. Turizm Müşavirliği ile beraber planladık. Bizim hat olarak Güney Afrika’ya yaklaşık yüzde 10 yolcumuz var. Bu yolcu sayısını arttırmak için Turizm Ateşemiz Selçuk Bey ile görüştük. Nasıl bu sayıyı arttırabiliriz diye. Sonunda bu çalıştayı yapmaya karar verdik. İnşallah 3 yıl içerisinde yolcu sayımızı yüzde 20’ye çıkarmaya çalışacağız. Çünkü Güney Afrika genelde Avrupa’ya yolcu gönderen bir ülke” dedi.


GÜNEY AFRİKALI TURİSTLER EN ÇOK KAPADOKYA VE İSTANBUL’U MERAK EDİYOR


Çalıştaya katılan Travelshop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender de, Güney Afrikalı turistlerin daha çok Kapadokya, İstanbul ve Bodrum’a ilgi gösterdiklerini ifade ederek, Güney Afrikalı turistlerin en çok tekne turları Kuşadası ve Efes’i merak ettiklerini söyledi.


Emitt Fuarı’nın Direktörü Aslıhan Özer ise, Güney Afrika’dan Türkiye pazarına büyük bir ilgi olduğunu söyledi. Özer, “Türkiye zaten bu aralar alternatif pazar arayışında. Bu, Afrika’ya çok büyük bir olanak sağlıyor. Türkiye alternatif olabilmek için. Türkler için de Afrika’da alternatif pazar. Dolayısıyla çok güzel ilişkilerin olacağına ve çok büyük işlerin yapılacağına inanıyorum” dedi.


‘’TÜRKİYE’YE OLAN İLGİ ARTACAK’’


Fez Travel Satış Müdürü Mehmet Darga da, ‘Güney Afrika pazarının Türkiye’yi çok fazla tanımadığına dikkati çekerek, “Türkiye Afrikalılar için tam bir bilinmez pazar. Türkiye onlar için hala tam bir destinasyon haline gelmedi. Bu da yavaş yavaş olduğu için gelişime açık bir pazar. İnsanlar git gide daha çok ilgi göstereceğini sanıyorum. Bu ilgi daha da artacak’’ diye belirtti.


‘‘GÜNEY AFRİKA’DAN TÜRKİYE’YE ARKEOLOJİK TUR’’


Güney Afrikalılar’dan bu kadar ilgi beklemediklerini ifade eden Peten Travel Direktörü İffet Özgönül de, Güney Afrika’dan Türkiye’ye ilk kez bir arkeolojik tur düzenlediklerini ve 28 kişilik bir grubu Türkiye’de ağırlayacaklarını belirtti.


Barefoot Plus Travel Yöneticisi Cengiz Tekin ise, çalıştayın çok verimli geçtiğini belirterek, ‘‘Bizim için her zaman pozitif bir market oldu. Hindistan’la da çalışıyoruz ama Güney Afrika her zaman daha kolay bir pazar. Çalıştay’ın fuardan daha yararlı olduğuna inanıyorum’’ şeklinde konuştu.



Güney Afrika'da Türkiye çalıştayı

Hiç yorum yok