Header Ads

Iraklı sanatçının Atatürk sevgisi

DİL eğitimi için İzmir’de bulunan Iraklı heykeltıraş Samer Dhiaa, İzmirlilerin Atatürk sevgisi’nden çok etkilendi ve seramik parçalarıyla ulu önderin dev bir portresini yaparak Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etti. Ortadoğu’daki karışıklıkları hatırlatan genç heykeltıraş,


“Bize de Atatürk gibi güçlü bir insan lazım”


Irak, Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan heykeltıraş Samer Dhiaa (27), Türkçe eğitimi almak için geldiği İzmir’de, Atatürk’ü ve Atatürk sevgisi’ni daha yakından tanıdı. Mustafa Kemal Atatürk’ü bildiğini, ancak İzmir’e geldikten sonra gördüğü Atatürk sevgisi üzerine büyük lidere olan hayranlığının arttığını anlatan Dhiaa, O’nun dev bir portresini yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etti.


“Atatürk çok önemli bir insan; ülkesini ve İzmir’i kurtarmış” diyen Samer Dhiaa, “Şu anda Türkiye’nin sınırında karışıklıklar var. Ortadoğu ve Irak’ta çatışmalar bitmiyor. Bize de Atatürk gibi güçlü bir insan lazım. Kurtarsın bizi bu sıkıntılardan”


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Iraklı sanatçının Atatürk tablosunu Belediye’ye hediye etmesinden mutlu olduklarını söyleyerek, Ulu Önder’in “Yurtta barış, dünyada barış” söylemine atıfta bulundu. Ortadoğu’daki çatışmaların yaşandığı şu dönemde yapılan ve İzmir halkına hediye edilen bu tablonun çok anlamlı olduğunu söyleyen Balcıoğlu, “Bizi çok etkileyen ve heyecanlandıran bu hediyeyi Buca Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde sergileyeceğiz. Böylelikle Samer’i de hep yanımızda hissedeceğiz” diye konuştu.


Topladığı seramikleri kırarak 3 ay gibi bir sürede tablosunu tamamlayan Samer Dhiaa, 2.08 x 1.10 ebatlarındaki eserini İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu’na teslim etti.



Iraklı sanatçının Atatürk sevgisi

Hiç yorum yok