Header Ads

Telefoncular Çarşısı kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı içinde kalan, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait İtfaiye Meydanı’ndaki “Telefoncular Çarşısı”nı kaldırdı.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, “Ulus Halk Pazarı Telefoncular Çarşısı”nda faaliyet gösteren esnafın iş yerlerini boşaltması sonucunda Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekiplerince alandaki barakalar yıkıldı.

Zabıta ekipleri ve emniyet güçlerinin de hazır bulunduğu çalışma sırasında bilgi veren Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan çarşı alanındaki barakaların görsel kirliliğe neden olduğunu, bu nedenle boşaltılması için daha önce tebligat yapıldığını anımsattı.

Karabudak, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi” çalışmaları kapsamında tezgah sahiplerine tahliye için verilen süre sonunda dükkanların kaldırıldığını dile getirerek, çarşı yanında bulunan açık otoparkın da kullanımının engellendiğini kaydetti.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinasyonda, Gazi Lisesi yanında bulunan ve “Ulus Halk Pazarı Telefoncular Çarşısı” adı altında faaliyet gösteren esnafa, daha önce alanın boşaltılması için tebligat yapılmıştı.



Telefoncular Çarşısı kaldırıldı

Hiç yorum yok