Header Ads

Örümcek ağı ile sarılı bir Türkiye var gibi

Türkiye PKK terörünü siyasetten çok, askeri karşılıkla temizleme peşinde yol alırken, her geçen günde gerek bölgeden olsun gerekse işte İstanbul ve Ankara’daki canlı bombalardan olsun Türkiye bir ’’ÖRÜMCEK AĞI’’ ile örülmüş gibi bir hapsin içerisinde.


Yani bir terör belasına teslim olmasa da onunla yatıyor, onunla kalkıyor. Sonunda her açıdan bakıldığında bir teslimiyet ruhu var. İşte size  geçen gün yazdığım üzere İskandinavya’dan büyük bir olasılıkla dünyanın heryerinden turizmimizi hemde dipten bir tsunami gibi vurup geçecek.


TURİSTLERE KARŞI NE ÖNLEMLER VAR


Çok turist gelmeyeceğinden yola çıkıyoruz. Ancak, Türkiye’ye yönelik fiyat indirimleri bazı korkmayanlara cazip olabilir. Tabii ki hepsini aynı kefeye koymamak lazım. Gelenlerde olacak. Terör örgütleri de gelenleri karşılamak için kesin bir plan yapmışlardır. Gönlümüz isterki, birşey olmasın. Ancak İstanbul ve Ankara’daki canlı bomba olayları bizi temkinli yapıyor. İşte son Tunus’ta yabancı turistlerin kaldığı oteldeki olayı hatırlıyorum. O günden sonra Tunus turizimi bittiği yönünde haberler alıyorum. Yani Türkiye böyle bir riske karşı ne kadar hazır. İşte yaz sezonuna Haziran, Temmuz, Ağustos’a sayılı günler kala nasıl bir önlem paketleri var. Onları duyamadık. Hazırlıklar ne aşamada hava limanları başta olmak üzere turizm beldelerinde.


TÜRKİYE SONUÇTA KAZANACAK ANCAK DELİPTE GEÇECEK


Sonunçta terör ve terör örgütleri kaybeden olacak. Türkiye kazanacak. Ancak bu süreçte görüldüğü gibi öyle pek kolay olmayacak. İnsanlar masum yere ölürken, bundan prim kazanacak bir masum bir beklenti nasıl beklenebilir. Akli selim insanların da gözü kör olmuş. Türkiye bu terör ile mücadelede yalnız da bırakıldı.


BİR PKK YETMİYORMUYDU?


Evet Türkiye yıllardır, PKK terörü ile şimdi de değişik Ortadoğu kaynaklı terör örgütlerinin terör kıskacına girdi. Bir PKK ile uğraşırken, bir de İslamcılarla uğraşır hale geldik. Bunlar kimin eseri işte iyi yönetmeyen 13 yıllık AK Parti’nin mucize eseri. Şimdi bunu yazdığımız zamanda tepki verecekler. Aksini ispat etsinler. Onu da kimse yapmıyor. Sadece eleştiriyorlar. Şu AK Parti’nin elle tutulacak birşeyi var mi diye sorduğumuzda insaf diye sesler yükseliyor. Bir köprü, yol yapmak yani müteaahitlik yapmakla mı hükümet olunuyor. İşte başlarını kuma sokanlara sesleniyorum. Bırakın şu belediyecilik vizyonunu artık ülke yönetiyorsunuz. İstanbul Ana Kent Belediye Başkanlığı bitti. Hala orada kalmayın. Türkiye’yi de yaşanmayacak ülke haline getirmeyin.


OBAMA- AB ZİRVESİ YAPILIYOR TERÖR AYNI


Kaç kez, ABD Başkanı Obama başta olmak üzere Avrupalı liderler ile zirve yapıldı. Türkiye’nin özellikle PKK terörünü bitirmek için hangi somut adımlar atıldı. Duyan varsa, özür dilemeye hazırım. Bugün o şehit ailelerinin cenazelerine giden siyasilere sesleniyorum. Ne içeride ne dışarı da ne yapıyorsunuz. Sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin mücadelesinin dışında. Şiddet, kan, ölüm bugüne kadar barışı kucaklasaydı haklısınız. Dünyada bir örneği var mı? o da yok. Demek ki, boşa kürek çekiliyor. Bu insanların ölmemesi için bir satranç oyunu gibi siyasi adım ve manevralar ile balığı nasıl kılçığından ayıran ustalık vardır. İşte Türkiye’ye böyle bir lider gerekiyor. Bu terörü bitirmek ve Türkiye’yi tekrar eski mutlu yaşanabilir ülke haline getirmek için. Yoksa dünde bu filmi gördük, bugünde. Değişen birşey olmaz. Olursa ben yanılayım.



Örümcek ağı ile sarılı bir Türkiye var gibi

Hiç yorum yok