Header Ads

Osmaniye 'de çocuk oyunları festivali

Osmaniye Belediyesi Milli Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali düzenliyor. Etkinlik 22-23-24 Nisan tarihlerinde Osmaniye Belediyesi bahçesinde yapılacak.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamındaki festival 22 Nisan saat 14.00’de başlayacak. Unutulmaya başlamış çelik çomak, kiriştek, çember çevirme, kağıttan uçak gibi çocuk oyunlarının yer aldığı festivalde katılımcılara çeşitli armağanlar verilecek.


BÜYÜKLERİ DE BEKLİYORUZ

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm çocukları ve büyükleri etkinliğe davet ederek şu açıklamayı yaptı: “Milli çocuk oyunlarımız Türk Milletinin binlerce yıllık karakterinin örüldüğü; arkadaşlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, bencillikten uzaklaşarak takım ruhunun oluşturulduğu kabiliyetlerin geliştirildiği oyunlardır. El becerilerimiz, zamanında ve doğru karar verebilme özelliğimiz, liderlik vasıflarımız, adalet duygularımız hep bu oyunlarla ortaya çıkmış ve gelişmiştir.”


FESTİVAL PROGRAMI


Festival kapsamında 22 Nisan saat 18.00’de Belediye Nikah Salonunda Osman Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Kurultayı Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Yalçın Bay’ın konuşmacı olarak katılacağı Milli Kimliğin İnşasında Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Oyuncakları adlı konferans düzenlenecek. 23 Nisan saat 15.00’de Belediye Nikâh Salonunda konuşmacı olarak TSF Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, Araştırmacı Yazar TRT Yapımcısı Arslan Küçükyıldız, Tarihçi Yazar Satranç Antrenörü Reşat Gürel ve TSF İl Temsilcisi Bekir Pak’ın katılacağı Satranç ve Eğitiminden Millî Çocuk Oyunları Dersine Doğru Kararlı Adımlar (Köçürme – Göçme Yalak – Mangala) konulu panel yapılacak. Mutlu Şehir Osmaniye Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Anadolu Fotoğraf Derneği’nin hazırladığı Anadolu’da Yaşam Karma Fotoğraf sergisi açılacak. Festival 24 Nisan’da fotoğraf maratonu ile son bulacak.



Osmaniye 'de çocuk oyunları festivali

Hiç yorum yok